De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Afgelopen weekend zijn we gestart met de olijvenpluk. Na drie dagen is er een record gebroken(490 kilo in 2012) en wel 530 kilo. Gisteravond kwamen ze, Albert en de plukkers, thuis met 100 kilo heerlijke verse grasgroene olijfolie. Echt een topploeg. Volgend jaar weer?
In ieder geval vinden ze het zo leuk dat ze vandaag nog een dag gaan plukken. Voor je het weet zijn alle Kythiriaanse olijfbomen ontvrucht!!!Blijkbaar hebben we 6 jaar geleden een trend gezet. Was er al sprake op de internationale website Visit Greece van een promotie over olijvenplukken, nu start Ross Holidays, de enige Nederlandse charter op Kythira, er ook mee. Een arrangement op Kreta en Pilion in december. Volgens onze plukgasten is ons arrangement, de plek en de gastvrijheid niet te evenaren. Dat is nog eens een fijn compliment. Een weekje olijven plukken(of twee) in november is ook echt heel leuk.
En wij zijn heel blij met alle reclame die Ross Holidays gaat maken voor de olijvenpluk, waar dat dan ook is in Griekenland.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Inuitieve Ontwikkeling en Energetische Groei 
Hoe was nu de week Intuitieve en Energetische Groei op een Grieks eiland?
Klik hier voor tekst en beeld of ga naar 2014: Coaching , rechts op deze pagina.Uiteraard hoort bij zo'n week ook een bezoek aan de markt in Potamos op zondag ochtend, de prachtige winkel(van Sinkel) van Maneas en er was zelfs nog tijd(gemaakt) voor een bezoek, en om te shoppen in de geweldige kledingzaak van Karin in Milopotamos.Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Veerboot en vliegtuig 
Het veerbootschema Pireas(Athene)- Kythira - Antikythira - Kreta, en op sommige dagen Gythion, is al bekend tot 28 augustus 2015 . Dat mag letterlijk in de krant!
Hetzelfde geldt voor het vliegtuig naar de Ionische eilanden, Corfu, Kefalonia, Zakynthos etc en het vliegtuig naar Kreta.
Nu nog de binnenlandse vlucht Athene-Kythira van Olympic/Aegean. Een vakantie plannen naar het mooiste en leukste Griekse eiland, icm goede 2e en 3e etc, wordt elk jaar weer iets makkelijker.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Flow Magazine 
http://www.flowmagazine.nl/places-we-wa ... iland.html

Hier heb ik niets aan toe te voegen ;)

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Archeologische ontdekking 
Nee niet op Kythira. Wel in Noord Griekenland. Men spreekt al van de grootste archeologische ontdekking in Griekenland ooit. Is het misschien de graftombe van Alexander de Grote(ca 350 vChr.)? of het graf van zijn vrouw? Na jaren graven op deze plek heeft men in augustus 2014 de eerste delen bloot kunnen leggen. Een graftombe van 158,4m2(?) geheel van marmer en nu wordt kamer na kamer gevonden, voorzien van beelden en mozaïek.
Op dit blog(in het Engels)
http://www.theamphipolistomb.com/
is het goed te volgen. En heerlijk veel foto's.
Veel plezier!
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende