Kampeerreis Noord-Griekenland  
Met de auto vanuit Nederland naar Griekenland, kamperen(soms een B&B) en met 2 kinderen? Ja dat kan en is het leuk? lees hier het prachtige reisverslag en bekijk schitterende foto's van een kennis van ons.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Mirte, vervolg 
Het huisgemaakte mirte drankje is klaar voor consumptie. En wat is het lekker geworden. Als je van zoete likeurtjes houdt tenminste.

Mirto heet dit drankje op Sardinie. Deze heb ik nooit geproefd en misschien zijn het net andere mirte besjes, grondsoort, oogsttijd, alcoholpercentage en wie wat nog meer. De mirto van Sardinie heeft ons wel geinspireerd om het te gaan maken. Nu nog een mooie naam verzinnen voor de Griekse versie er van. Onze Griekse versie met een vleugje Nederlands.

Jamas!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Zoover Award! 
Gisteravond werden we heel blij van het bericht dat wij de trotse eigenaren zijn van de beste Bed&Breakfast in heel Griekenland.
Dat is het resultaat van alle reviews op Zoover van gasten die bij ons verbleven en thuisgekomen de tijd en moeite namen om ons niet alleen mooie cijfers te geven, hele mooie cijfers, maar ook nog eens te voorzien van prachtig geschreven tekstjes. Daar zitten wij regelmatig bij te blozen. Doen we het echt zo goed? De keerzijde is dat wij vinden dat het altijd beter kan...
Dank voor alle gasten. En voor vele Kythirianen die zorgen dat de eilandgasten zich welkom voelen en optimaal kunnen genieten van het prachtige eiland. Dat kan een lekkere maaltijd zijn, een bezoek aan de markt in Potamos, een vriendelijke begroeting van een onzer buren en nog veel meer.
Fijne dag,
Albert&Anita


[ 2 reacties ] ( 310 keer bekeken )   |  related link
Een nieuwe Speciale Vakantie 
In de afgelopen maanden zijn er diverse telefoontjes, skype momenten en vooral veel mailverkeer met Ineke Hilhorst geweest over de week Intuïtieve en Energetische Groei op een Grieks eiland . Dat is een hele mond vol maar daar krijg je heel veel voor terug. Ineke heeft jarenlange ervaring met deze 'persoonlijke groei-week' zoals ze dat zo mooi noemt. Ze vindt Griekenland bij uitstek de ideale plek hiervoor en na jarenlang Lefkas, en eenmalig een uitstapje naar Frankrijk, is ze via via bij ons terechtgekomen.
Kleinschalig, veel natuur, wandelingen, comfort, luxe en lekker eten zijn zo een aantal ingrediënten welke wij kunnen bieden.
Ben je nieuwsgierig geworden over deze 'groei-week' lees dan hier verder .

Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het paasfeest op Kęthira  
Op zaterdagavond zijn er vele kerkdiensten op het eiland. De dienst begint rond 23:30 uur en stopt rond 24:00. Liederen en gebeden gaan vooral over het licht. Het feest van het licht, dat op die avond speciaal is ingevlogen vanuit Athene en wordt rondgebracht door de hoofdpriester.
Christus is opgestaan, hij is waarlijk opgestaan. Een Griekse 'begroeting' in deze dagen.
Na de kerkdienst gaat men aan de soep, de soep van pens, het vasten is voorbij. De rood geverfde eieren staan op tafel, verse jonge kaas en heerlijke voorjaarssalades. Eitje tikken is dan favoriet en wiens ei heel blijft is de winnaar. Het smulfeest gaat door tot een uur of drie in de nacht. Het is dan een korte nacht want om 7 uur in de ochtend moet het lam aan het spit. Deze wordt dan tijdens de paaslunch geconsumeerd met nog meer lekkers. In het dorp Agia Pelagia is het groot feest. De tafels van de restaurants zijn gereserveerd en op het strand hangt een grote rij lammeren. Er is muziek en dans.
Het kan ook zijn dat je wordt uitgenodigd bij de Griek thuis zoals onze paasgasten. Iedereen was uitgenodigd bij Dimitris op de prachtige boerderij in Aroniadika. Die heerlijke Griekse gastvrijheid, hoe meer zielen hoe meer vreugd is het motto.

En zie daar alle gasten kwamen langs. Het is dan ook heerlijk toeven in de tuin aan lange tafels, op een tapijt van kamille en genieten van de Griekse hapjes en vers gebraden lam(als je daar van houdt).

Nog fijne dagen,
Anita[ 1 reactie ] ( 222 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende