StilteWandelingen en Mindfulness 
De eerste week van StilteWandelingen en Mindfulness met Rian Coumou zit er al bijna weer op. Iedereen geniet en komt tot rust althans zo hebben wij de indruk. Elke ochtend, voor het ontbijt, begint Rian met vitaliteits of yoga oefeningen. Lekker in het ochtendzonnetje dat is een heerlijk begin van de dag.

Ondertussen houden wij ons bezig met het ontbijt en de lunch zodat iedereen om een uur of tien op pad kan met een gevulde buik en rugtas.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
25 maart, een nationale feestdag 
Tweehonderd jaar geleden is Griekenland bevrijdt van vierhonderd jaar Turkse bezetting. Het is feest in heel Griekenland.

Ook op Kęthira is dit weer flink gevierd met parade's en een toespraak van de burgemeester .
Het nationale gerecht is 'bakaljaro me skordalia' - gebakken bakeljauw met knoflooksaus. Het is natuurlijk wel de vastentijd... maar sowieso vind ik dit een lekker gerecht en het hele jaar te verkijgen bij een aantal restaurantjes.
Het is ook de dag van de viering van het Evangelismos, de Maria boodschap.

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het Koksma Archief, vervolg 
Er wordt nu zelfs al gesproken over een permanente expositie op Kęthira over de periode van 1960 - 1971. De periode waarin ing. Koksma tezamen met vele vrijwilligers het eiland heeft voorzien van een aantal basis behoeften. Klik hier voor het laatste nieuws (in het Engels).
De geplande datum van de expositie is nog altijd juli 2014.

Anita

[ 2 reacties ] ( 278 keer bekeken )   |  related link
De veerboot! 
De veerboot Vinsentzo Kornaros vaart weer sinds eind februari. De haven van Athene, Pireas, Kreta, Antikythira en Gythion zijn zo allemaal in een paar uur te bereiken vanaf Kythira. De veerboot is een heel ontspannen vervoer en bij mooi weer zitten we lekker buiten.
We hebben een lijst met boodschappen te doen op het vaste land. Om ook even een break te hebben besluiten we om op een woensdag met de veerboot naar Gythion te varen met een stop en overnachting in Mystras nabij Sparti. Uiteraard even gluren bij de buren bij guesthouse Xenonas Mazaraki . Heerlijk geslapen en er werd een ontbijt op ons terras gebracht, wat een luxe. De volgende dag richting Athene met een overnachting in het centrum. Ondertussen laden we de auto vol boodschappen en gaan met de boot van vrijdagmiddag om 17:00 uur weer terug van Pireas naar Athene. Om 00:30 stappen we van de boot en zijn weer thuis. Heerlijk zo'n dergelijk rondje.


Anita


[ 2 reacties ] ( 255 keer bekeken )   |  related link
Zeg het met bloemen! 
Voor de tijd van het jaar is het prachtig weer in West-Europa, wat een feest. Na een paar dagen flink wat regen is het hier op Kythira gelukkig weer droog maar wel koud. Met slechts 10 graden loop ik nu in mijn dikste winterkleding. Zodra de zon doorkomt is het, zelfs met 10 graden, wel meteen lekker warm. Door al die regen, best veel deze winter, en zon, nog meer, is het al prachtig bloemig op het eiland. We gunnen ons geen tijd om zelf op pad te gaan en de fotocollectie van bloemen uit te breiden. Gelukkig hebben we meer enthousiaste eilandbewoners die gek zijn op de bloemen en ze fotograferen en er nog een uitleg bij geven ook. Klik hier maar eens . De uitleg is in het Grieks dat wel. Met de google vertaalmachine die geintegreerd is in de website wordt het voor iedereen duidelijk.
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende