Zin in een Grieks eiland in 2009?  
In ons filmpje van 17 december hadden wij al aangekondigd dat in mei de oplevering van ons Guesthouse annex Bed&Breakfast plaats zal vinden.
Wij houden een slag om de arm. Onze planning is nu dat wij in juli dit jaar onze eerste zomergasten kunnen ontvangen. De bouw lijkt snel te gaan maar er moet nog heel veel werk gedaan worden. Ook na de oplevering. Heel erg spannend allemaal.
Om (geestelijk) te ontspannen, en om onze creativiteit extra te stimuleren, hangen wij al weer een paar dagen in de bomen. Olijven plukken dus. Het is zo leuk om te doen dat wij bedacht hebben om onze gasten de mogelijkheid te bieden om een aantal dagen olijven te komen plukken. Het echte Griekse eilandleven ondergaan, zeg maar. De start van de olijven pluk is eind oktober. Hoe wij dat bedacht hebben lees je hier http://www.eengriekseiland.nl/blog/stat ... 119-175746

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 1014 keer bekeken )   |  related link
DE NIEUWJAARSKAARTEN ZIJN ER!  
Eindelijk weer eens post! Met nog steeds kerst-en nieuwjaarswensen uit Nederland. Onze eigen, in Nederland gedrukte, nieuwjaarskaarten zaten er ook eindelijk bij. Na 1 dag schrijven en honderden kaarten verder zijn ze ook al weer retour naar Nederland.
Een nieuwjaarswens eind januari ontvangen is weer eens wat anders toch. ;)

groet
Anita

[ 1 reactie ] ( 2546 keer bekeken )   |  related link
De post heeft vertraging. Alleen waar? In Nederland of in Griekenland? 
Nog steeds ontvangen wij kerstkaartjes uit Nederland, erg gezellig om hier post te ontvangen en allemaal reuze bedankt. Nu hebben wij begin december nieuwjaarskaarten laten drukken in Nederland en zijn ze per post naar Kythira verzonden. Met de bedoeling ze hier te personaliseren. Tot op heden zijn ze nog niet gearriveerd. Stom van ons. Achteraf zijn we er toch te laat mee gestart.Of niet? want vandaag hoorden wij dat iemand 4 maanden op een pakketje had gewacht!
Over onze eerste Kerst op Kythira lees je meer in december 2008 .
Anita[ reactie toevoegen ] ( 16 keer bekeken )   |  related link
Een Gelukkig, Gezond en Groen 2009 

Het nieuwe jaar lonkt. Nog een paar dagen en dan is het turbulente jaar 2008 voorbij. Voor de hele wereld een heftig jaar. De financiële wereld op z'n kop. Het kan in 2009 toch alleen maar verbeteren? Of is dat schijnhoop?
Het enige wat wij, in ons micro-economietje, weten is dat wij in 2009 opengaan met Fos kai Choros. Zullen wij het redden om in augustus klaar te zijn voor de allereerste gasten?
In januari, rond de 20e, zit eerst de verhuizing naar ons eigen huis in de planning.
Op nog kortere termijn is het Oudejaarsavond. In Nederland altijd een speciale dag. Niet in het minst omdat Jacqueline dan jarig is en wij niet langs Assen kunnen zonder een gebakje te scoren. Om daarna in Apeldoorn bij Ingrid haar zalige zelfgebakken oliebollen te verorberen met (te) veel wijn. Op die eerste frisse, verwachtingsvolle dag van het nieuwe jaar werden ook altijd de families bezocht. Hoe zal dat op Kythira gaan? Als het net zo gezellig wordt als onze eerste Kerst op Kythira dan kan het niet meer stuk. Lang leve het internet-tijdperk waar wij nu in leven. Ontzettend bedankt voor alle hartverwarmende mailtjes, weblogberichtjes, kaartjes en sms'jes in 2008. Blijf ons volgen in 2009 want het wordt echt spannend in het nieuwe jaar.
Voor de echte Griekofielen die geen Grieks spreken Gelukkig Nieuwjaar op zijn Grieks is:
Chronia Polla of Kali Chronia of Kales Jiortes.
Albert&Anita

Velden vol groen in december[ reactie toevoegen ] ( 4 keer bekeken )   |  related link
KALA CHRISTOEJENNA – Zalig Kerstfeest 


Vieren Grieken wel kerst? Een vaak gestelde vraag de afgelopen week.
Het is niet zo uitgebreid als in Nederland maar kerst wordt zeker gevierd. De kerstliederen of Kalanta lijken op West-Europese kerstliedjes. De kinderen zingen deze in ruil voor snoep of geld. De enige familiedag is 25 december met traditioneel gevulde kalkoen op het menu.
Dit jaar vieren wij Kerst op Kythira en er hangt zelfs kerstversiering langs de straat. Een paar jaar geleden was dat er zeker nog niet. De etalages van de winkels zijn veelal ook in kerstsferen omgetoverd. Bij binnenkomst in de, toch altijd al overvolle, supermarkt struikel je eerst over alle kerstengeltjes en kussens. De spulletjes zijn net allemaal even wat anders dan in Nederland en beslist niet zo overdadig. Het ''kerstgevoel'' bij Albert en mij is er nu nog niet. Misschien komt dat volgende week wel als we stevig nadenken over het Kerstdiner. Met een stuk of 12 gaan we er een Internationale Eerste Kerstdag van maken.
Een kerstkaart uit Nederland viel vandaag wel op de mat(hing aan de deur zoals dat hier gaat), zo leuk. Dank jullie wel Jean en Ina. De chocoladeletters die we vorige week ontvingen van mijn ouders was ook al zo`n verrassing en vooral zo lekker(hollands). Wie verrast ons nog meer?

Het onderstaande filmpje is een kleine verrassing en test van onze kant, geef gerust je mening.
Hele fijne kerstdagen!
Albert&Anita
Een Quick time player kun je gebruiken om het filmpje te bekijken.

Kies via de onderstaande link de tweede optie:

QuickTime 7.5.5 voor Windows XP
or Vista


Klik vervolgens op gratis downloaden.

Link --> Quick time player[ 6 reacties ] ( 1529 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende