De hoogste tijd voor een nieuw bericht! 
Maar is er ook echt nieuws?? Albert is een jaar ouder. Ons Grieks gaat elke week weer beter. Onze harde schijf kan niet meer gemaakt worden, we hopen van harte wel dat de informatie teruggehaald kan worden. We leren steeds meer mensen kennen en dat is best handig. Neem bijvoorbeeld de grond die we hebben gekocht. Op 21 april zou de overdracht zijn maar we hebben het een maand vooruitgeschoven o) . We krijgen niet de juiste informatie op papier. Onze advocate is er mee bezig maar ook door de mensen hier worden we geinformeerd en geprikkeld om niet zonder meer akkoord te gaan met mondelinge informatie. We duiken zo steeds dieper in alle Griekse wetten en regels, die zijn er wel. Niet altijd leuk maar wel belangrijk. We wachten nog steeds op onze internetaansluiting, nu alleen nog ADSL, en de bouwvergunning van Frilingianika. Ach en wee horen we dan als we bellen/mailen met vrienden en familie. Toch ervaren wij dat hier anders dat is bijna niet uit te leggen. Verder staat hier het Orthodoxe Paasfeest voor de deur, dit weekend. We merken dat de drukte hierdoor toeneemt. Kythira op z`n paasbest!

Anita

[ 1 reactie ] ( 871 keer bekeken )   |  related link
Het was me de verjaardag wel. 
En dat is niet omdat ik 40 ben geworden. Wel omdat mijn(anita) ouders nauwelijks voet op Kythirese bodem hebben gezet of ze moesten al het besluit nemen om terug te keren. Door familie-omstandigheden is hun verblijf van 3 weken ineens ingekort naar maar 5 dagen. Zo jammer. De korte tijd die we samen hebben gehad is intensief benut en was heerlijk. In ieder geval hebben ze zelf kunnen waarnemen hoe het ons hier vergaat en dat is gewoon heel erg goed.
Ondertussen hebben wij op mijn verjaardag GROND GEKOCHT, wat een cadeau! Met dank aan pa en ma Snippe en de firma Bartels voor de `adviezen` reacties en luisterende oren. We houden het nog even spannend hoe, wat en waar want de komende weken gaat onze advocaat alle papieren checken. Als we dan een `go` krijgen melden we dat uiteraard zo snel mogelijk.
Anita

NB: bedankt voor alle kaarten(Marjan, Pascal,Beau die van jullie was het eerste hoor en Ingrid de slingers gebruiken we voor Albert op 4-4) mailtjes, telefoon en sms felicitaties, geweldig allemaal.

[ 3 reacties ] ( 1030 keer bekeken )   |  related link
De laatste foto als dertiger???? 
Morgen 20-3-2008 wordt Anita 40 jaar! De bedoeling was hieronder de laatste foto van haar als dertiger te plaatsen. Ondanks de welwillende hulp van alle medewerkers van het internetcafe is het niet gelukt. In ieder geval was het een foto van een stralende, bruine en relaxte Anita, volgens mij het absolute bewijs dat het Mediterane klimaat en levenstijl de mens goed doet. :)

Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om morgen even langs te komen ..... Maar als dat niet lukt (wat ik wel een beetje kan begrijpen) zou het leuk zijn als ze een heleboel e-mails ontvangt (of een berichtje op de weblog)! Geeft niet als ze wat te laat komen. Ze blijft nog wel een tijdje 40.

Voor nu kalinichta en tot horens!

Albert

Toch Gelukt! de laatste kiek als dertiger

[ 6 reacties ] ( 3369 keer bekeken )   |  related link
De eerste vergunning is binnen! 
Nadat we midden op straat werden aangehouden door een politieagent die ons vertelde dat de verblijfsvergunning klaar lag. Daar aangekomen was er toch nog een probleem...Hij kon geen kopie maken omdat de electriciteit weer eens was uitgevallen, de stakingen gaan door. Maar na even wachten floepte deze weer aan.
Dus vanaf vandaag is de verblijfsvergunning binnen!!! Nu kunnen we een auto gaan kopen.

groeten,
Albert&Anita

[ 4 reacties ] ( 2683 keer bekeken )   |  related link
Soms zit het tegen! 
Als eerste zijn de stakingen van de Griekse ambtenaren verlengd met nog eens 1 maand. Voor ons betekent dit nog min. een maand langer wachten op de bouwvergunning en dan moet er nog gebouwd....De komende 2 maanden zitten we nog zeker in ons huurhuis. Onze verblijfsvergun-
ning laat hierdoor ook langer op zich wachten en we kunnen pas een auto kopen als we een verblijfsvergunning hebben. We maken zo onnodig extra kosten. De electricteit(ook stakingen) stopt er ook nog een paar uur per dag mee. Het weer is wat koeler en onstuimiger. Maar last but nog least, wel het allerergste, onze externe harde schijf is kapot...net op het moment dat Albert een back-up wil maken(ja Harm, je had ons nog zo gewaarschuwd). Duizenden foto`s zijn, in ieder geval door ons, niet meer terug te halen. We hebben de afgelopen weken het hele eiland rondgetoerd en gewandeld voor mooie plaatjes. We hadden er dik 100 geselecteerd voor jullie als lezer van onze site/weblog. Baal baal...we gaan proberen de foto`s terug te halen... Tot gauw met betere berichten.
Anita

NB: we gaan vandaag uitzoeken of we internet in ons huurhuis kunnen krijgen. Dan kunnen we jullie mailtjes sneller beantwoorden, weblog beter bijhouden en wat(nieuwe) foto`s zelf plaatsen.

[ 1 reactie ] ( 772 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende