Presidentsverkiezingen in Griekenland 
Op 29 december weten we het zeker: nieuwe verkiezingen of niet!
Nieuwe verkiezingen komen alleen als de huidige minister president Samaras niet in staat is om het parlement enthousiast te krijgen voor Stavros Dimas. Daarvoor zijn 200 stemmen nodig van de 300. Op 17 december was de eerste ronde en doordat er slechts 160 stemmen waren komen er nog 2 stemrondes.
Of we blij moeten zijn met nieuwe verkiezingen, met hoogstwaarschijnlijk een andere regeringspartij, is nog maar de vraag. De hoop en de verwachting van vele Grieken op een nieuw gevormde regering die alle huidige (financiële) ellende wel eens even zal oplossen is een utopie. Het zal alleen nog meer onrust teweegbrengen en op den duur geen oplossing blijken te zijn voor de, nog altijd aanwezige, chaos in het land. Is zo doorgaan dan goed? Dieper wegzakken kan haast niet zou je denken, en dat klopt. Echter een nieuwe regering, want ook de mensen van een andere partij zijn beslist geen engeltjes, zal het hervormingsproces alleen maar vertragen of anders uitgedrukt, de financiële ellende verlengen.

Anita

[ 2 reacties ] ( 48 keer bekeken )   |  related link
De donkere dagen voor Kerst 

Doe mij maar de groene dagen voor Kerst!
Die zijn er op Kęthira in overvloed. Elke dag wordt het eiland een beetje groener compleet met lammetjes in de wei enzo. Het lijkt wel lente. Het 'kerstgevoel' is nog ver weg. Vandaag zowaar een donkere regendag. Zal het eiland nog (kerst)groener worden van al die nattigheid?

Anita

NB: wel fijn lees- en kijkvoer bij de olijf-pluk-weken 2014

[ 3 reacties ] ( 67 keer bekeken )   |  related link
Kęthira van uit de lucht! 
Na het prachtige fotoboek is er nu ook een DVD 'Kythera from the air'. Wil je eens zien hoe dit er uit ziet? Klik dan hier voor de trailer.
De link biedt tevens de mogelijkheid om de DVD en/of het boek te bestellen.

Anita
[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kookworkshop 
Hoe leuk is het om in je vakantie Grieks te koken met een Griek?
Dat kan nu op Kęthira en wel met Takis Vassiliou, voertaal is Engels.

Onder 'links' op deze pagina, rechterzijde, bij het onderdeel '2014: Cooking Workshop' kun je lezen én zien hoe een dergelijke kookworkshop nu precies verloopt. Prijzen en 'Hoe bereik in Takis?' staan er ook bij.
Alvast veel kookplezier!

Anita

[ 1 reactie ] ( 44 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Gisteravond hebben we de laatste portie olijven, 630 kilo, naar de pers gebracht. Afgelopen zondag is de laatste plukgast vertrokken en zijn wij nog drie dagen doorgegaan met plukken. Het was koud met 11 graden maar o zo leuk. En dan de afsluiting: op naar de pers. Het was een drukte van belang met veel trotse olijfboeren.

Jiannis, links voor aan, de eigenaar van de olijfpers wil graag even poseren voor de foto. En dat voor zijn recent opgeknapte en in olijfgroen geverfde muur. Zodra de pers sluit, ergens eind januari 2015, gaat hij ook de andere muren aanpakken, zo vertelde hij mij.
Tot volgend jaar! in een opgehipte olijfpers.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende