Adopt a cat 
Wat is het resultaat van 1 jaar 'adopt a cat' op Kythira?
Een korte conclusie: heel veel goeds. Lees het door hier te klikken (in het Engels).
Het doel van 'Adopt a Cat' is zorgen voor een goede en gezonde katten gemeenschap op Kęthira. Niet elke kat heeft een eigen huis of het hele jaar een verzorger zoals onze straalverwende kattenkoppen. Eilandgasten gaan en komen en zo ook de katten rond hun vakantiehuis. Iedereen kan een steentje bijdragen. Dat kan al met een simpele like aan 'Adopt a Cat Kythira' op facebook.

Anita en deze keer speciale kattengroetjes van Mavromatti en Kardoela, miauw.


[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
Fijne feestdagen - Kales jiortes  
Na een dikke week in Nederland vanwege het 50 jarige huwelijk van ouders, het bezoeken van familie en vrienden kwamen we snipverkouden weer thuis. Terug op Kythira.
Mooie luchten. Boven Kythira onder Schiermonnikoog.

In Nederland bezochten we ook Albert zijn broer. Hij woont met zijn gezin op Schiermonnikoog en is tevens eigenaar van strandpaviljoen De Marlijn. De eilandsfeer op Kythira vinden we altijd terug op Schiermonnikoog of is het andersom...

Alvast hele fijne feestdagen.
Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 334 keer bekeken )   |  related link
Athene - Kythira 
De vliegtijden Athene - Kythira voor 2014 zijn bekend. Goede aansluitingen met Transavia en KLM.
Klik hier.

Zin in een Grieks eiland? Vraag ons gerust om een een ReisVoorstel .

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ] ( 62 keer bekeken )   |  related link
Het gestolen marmer 
In het British Museum in London zijn nog altijd de marmeren zuilen van de Acroplis te bewonderen. Horen deze niet thuis in Athene? Daar waar ze ooit duizenden jaren geleden zijn geplaatst? Het is nog altijd een levendige discussie. Dit 'gestolen' marmer door Lord Elgin, ca 200 jaar geleden, werd vervoerd met het schip Mentor. Het schip Mentor zonk voor de kust van Kythira en tijdens archeologische werkzaamheden na WOII is dit overgebracht naar Engeland. Dat steekt de Grieken maar de Engelsen baseren zich op destijds gemaakte afspraken. Klik hier voor het pleidooi van de Engelsman Stephen Fry om het marmer terug te brengen naar Athene.

In 2013: zomerverhalen lees je een stukje over de archolische duiken naar Mentor.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2013 
Veel kijk- en leesplezier met de Olijf-Pluk-Weken in 2013. Klik hier . Met als extra toevoeging foto's van een aantal gemaakte gerechten en de bijbehorende o zo lastige Griekse namen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende