Prijs gewonnen! 
Een prachtig kunstwerk voor aan de muur van www.mariaikonomopoulou.com uit de serie Growing Care. Het was ter beschikking gesteld voor een loterij van het blad Lychnari om zo geld in te zamelen om de kas te spekken. Dat laatste is gelukt al kan men nieuwe abonnees altijd goed gebruiken. Bij deze een tip voor iedereen die dit leest. Het blad verschijnt 5x per jaar en is elke keer een feest om te lezen met diverse artikelen over Griekenland en hun bewoners. Anders dan ieder ander blad en artikel over Griekenland. Zodra het kunstwerk op Kythira is volgt een foto.

Anita

NB: Lychnari is ook te volgen op Facebook.

[ reactie toevoegen ] ( 1 keer bekeken )   |  related link
Griekenland heeft meer nodig dan alleen geld 
Klik op de link http://www.elloinos.com/news/greek-wine ... rmany-drop voor een interessant artikel, in het Engels, over de Griekse wijnexport naar Duitsland. Die is behoorlijk ingezakt. De geinterviewde vraagt zich af waarom er toch zo weinig actie komt vanuit de Griekse wijnhandel. Actie geeft Reactie is zijn mening en daar sluit ik me geheel bij aan. Tevens is het eeuwige imago van zon, zee en strand oubollig en ingehaald door vele andere exotische(r) locaties. Het artikel geldt voor vele branches in Griekenland en niet alleen de (wijn)export naar Duitsland maar naar veel meer landen. Hoe kan Griekenland zorgen dat er een top 10 lijst komt van al haar aantrekkelijkste punten, zonder zon zee en strand? en ten tweede, dat ook goed nog eens goed in de wereldmarkt zetten?

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
Vandaag waren we 'maar' met 470 kilo olijven bij de pers. De grens van 500 kilo in 1 week is nog steeds niet gehaald. Volgend jaar! De afgelopen 4 weken hebben we met z'n allen 1850 kilo olijven geplukt en dat heeft 340 kilo olie opgebracht. Mocht je denken dat al deze olie voor onszelf is, gelukkig niet. De olijfpers krijgt zijn deel voor het persen, de eigenaar van het stuk land voor het gebruik, de gasten krijgen olie mee en dan blijft er nog wat voor ons over. Binnenkort meer verhalen en foto's van deze superleuke weken. Die alleen maar zo leuk zijn omdat we geweldige gasten hebben. Dank allemaal.

Albert is 'kalamon' olijven aan het plukken. Dit zijn de lekkerste olijven voor de inmaak. We plukken ze per stuk en controleren meteen of ze mooi genoeg zijn(= geen rotte plekjes hebben) om in te maken.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
Het dag-pluk-record is afgelopen zaterdag verbroken. Maar liefst 275 kilo olijven op 1 dag. Kanjers. Morgen vertrekken de laatste olijvenplukkers. Wat zal het stil worden...geen ontbijters, geen enthousiaste plukverhalen en ik hoef niet meer te koken en te bakken. Om 'af te kicken' gaan Albert en ik dinsdag en woensdag samen olijven plukken. Wij willen nog eens een record verbreken: met meer dan 500 kilo olijven naar de pers!
Vandaag een hele normale poetsdag...pfff met veel zonnestraaltjes dat dan weer wel.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Historie 
Na 3 dagen regen, dat was even wennen, een niet werkende telefoon en internet zijn we we weer boven water. De zon scheen volop en heerlijk warm vandaag. En er is historisch nieuws over het gezonken schip in 1802 voor de kust van Kythira. Aan boord waren de gestolen stukken marmer door Lord Elgin van het Parthenon, Athene-Acropolis. Op 26 november geeft een archeoloog in het Nationaal Archelogisch Museum in Athene tekst en uitleg over nog meer gevonden voorwerpen op het schip of klik op deze link
http://greece.greekreporter.com/2012/11 ... shipwreck/

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende