Een Gelukkig, Gezond en Groen 2009 

Het nieuwe jaar lonkt. Nog een paar dagen en dan is het turbulente jaar 2008 voorbij. Voor de hele wereld een heftig jaar. De financiële wereld op z'n kop. Het kan in 2009 toch alleen maar verbeteren? Of is dat schijnhoop?
Het enige wat wij, in ons micro-economietje, weten is dat wij in 2009 opengaan met Fos kai Choros. Zullen wij het redden om in augustus klaar te zijn voor de allereerste gasten?
In januari, rond de 20e, zit eerst de verhuizing naar ons eigen huis in de planning.
Op nog kortere termijn is het Oudejaarsavond. In Nederland altijd een speciale dag. Niet in het minst omdat Jacqueline dan jarig is en wij niet langs Assen kunnen zonder een gebakje te scoren. Om daarna in Apeldoorn bij Ingrid haar zalige zelfgebakken oliebollen te verorberen met (te) veel wijn. Op die eerste frisse, verwachtingsvolle dag van het nieuwe jaar werden ook altijd de families bezocht. Hoe zal dat op Kythira gaan? Als het net zo gezellig wordt als onze eerste Kerst op Kythira dan kan het niet meer stuk. Lang leve het internet-tijdperk waar wij nu in leven. Ontzettend bedankt voor alle hartverwarmende mailtjes, weblogberichtjes, kaartjes en sms'jes in 2008. Blijf ons volgen in 2009 want het wordt echt spannend in het nieuwe jaar.
Voor de echte Griekofielen die geen Grieks spreken Gelukkig Nieuwjaar op zijn Grieks is:
Chronia Polla of Kali Chronia of Kales Jiortes.
Albert&Anita

Velden vol groen in december[ reactie toevoegen ] ( 4 keer bekeken )   |  related link
KALA CHRISTOEJENNA – Zalig Kerstfeest 


Vieren Grieken wel kerst? Een vaak gestelde vraag de afgelopen week.
Het is niet zo uitgebreid als in Nederland maar kerst wordt zeker gevierd. De kerstliederen of Kalanta lijken op West-Europese kerstliedjes. De kinderen zingen deze in ruil voor snoep of geld. De enige familiedag is 25 december met traditioneel gevulde kalkoen op het menu.
Dit jaar vieren wij Kerst op Kythira en er hangt zelfs kerstversiering langs de straat. Een paar jaar geleden was dat er zeker nog niet. De etalages van de winkels zijn veelal ook in kerstsferen omgetoverd. Bij binnenkomst in de, toch altijd al overvolle, supermarkt struikel je eerst over alle kerstengeltjes en kussens. De spulletjes zijn net allemaal even wat anders dan in Nederland en beslist niet zo overdadig. Het ''kerstgevoel'' bij Albert en mij is er nu nog niet. Misschien komt dat volgende week wel als we stevig nadenken over het Kerstdiner. Met een stuk of 12 gaan we er een Internationale Eerste Kerstdag van maken.
Een kerstkaart uit Nederland viel vandaag wel op de mat(hing aan de deur zoals dat hier gaat), zo leuk. Dank jullie wel Jean en Ina. De chocoladeletters die we vorige week ontvingen van mijn ouders was ook al zo`n verrassing en vooral zo lekker(hollands). Wie verrast ons nog meer?

Het onderstaande filmpje is een kleine verrassing en test van onze kant, geef gerust je mening.
Hele fijne kerstdagen!
Albert&Anita
Een Quick time player kun je gebruiken om het filmpje te bekijken.

Kies via de onderstaande link de tweede optie:

QuickTime 7.5.5 voor Windows XP
or Vista


Klik vervolgens op gratis downloaden.

Link --> Quick time player[ 6 reacties ] ( 1500 keer bekeken )   |  related link
De olijvenpluk  
Al jaren zijn wij grootgebruikers van olijfolie en is het nuttigen van een olijf bij een goed glas wijn een soort van eh hobby. Dat wij nog eens verslaafd zouden raken aan het plukken van olijven? In November 2008 onder LINKS lees en zie je onze ervaringen.

Anita

[ 2 reacties ] ( 837 keer bekeken )   |  related link
Een schitterende zonsondergang 


Na een prachtige, bijna, zomerse dag konden we nog nagenieten van een ademloze, de zon zakte letterlijk heel snel, zonsondergang.
Genomen in het Noorden bij Routsines Cove. Zie kaart van Kythira.

[ 2 reacties ] ( 759 keer bekeken )   |  related link
Windmolens vervolg 
Het artikel uit Athens News is nu te vinden op ons weblog onder
Artikelen .

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 16 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende