Kerst en Oud&Nieuw 2007 vieren we nog in Nederland 
De oorspronkelijke planning was om september/oktober 2007 in Griekenland te wonen.
Albert werkt nog tot 31 december en ons vertrek naar Kythira wordt nu de tweede helft van januari 2008
In november zijn we nog een heerlijke week op Kythira geweest. In het dagboek van november lees je onze belevenissen terug. Sinds de terugkomst zit de spirit om toe te werken naar ons vertrek er goed in. We zijn nu veel bezig met het uitzoeken van het kopen van een auto, hier of in Griekenland, opzeggen laatste abonnementen, paspoorten tijdig verlengen, hoe gaan we onze katje Tipsie overbrengen, ideeën uitwerken, nieuwe laptop, multifunctionele printer, verkoop spullen marktplaats, spullen uitdelen, spullen opslaan, spullen meenemen, Griekse toeristenorganisatie, Grieks leren, feestjes, etentjes, laatste sportmaand bij Spring`s, dagje sauna etc etc.
En….we houden zelfs nog een UitZwaaiBorrel op zaterdag 12 januari. Binnenkort meer hierover.
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 123 keer bekeken )   |  related link
Trotse bezitters van een stukje grond met Kamara en stenen in Griekenland.  
Donderdag 27 september was het zover: de overdracht van ons toekomstige huisje op Kythira in het dorp Frilingianika. Een geheel nieuwe ervaring waarvoor we maar liefst 5 uur bij de notaris zijn geweest. Wil je weten hoe deze laatste week in september ons is vergaan en hoe het werkt met overdrachten van Grieks onroerend goed? klik dan op: Dagboek september 2007.
Verder was het er vooral zonnig maar ook erg droog. Zo droog dat de vijgenboom nagenoeg geen vijgen heeft. Mens en natuur smacht naar regen.
Anita

[ 2 reacties ] ( 941 keer bekeken )   |  related link
Bosbranden in Griekenland 
Kythira is protected by Aphroditi.....No Fires

Mailt ons een bewoner van Kythira. Is het niet een geweldige uitspraak? en ja ook omdat er geen bosbranden zijn.
Het is verschrikkelijk wat er allemaal op de Peloponessos aan de hand is. De mensen hebben over het algemeen niet zo veel in Griekenland. Wel veel grond met prachtige citrus- en olijfbomen. En nu? Gaard weg, huis weg en nog wreder: hele dorpen uitgebrand, vreselijk.

Albert&Anita


[ 2 reacties ] ( 2773 keer bekeken )   |  related link
Ons toekomstige huis in Frilingianika 
Goed bericht van de makelaar: alle papieren van onze huisjes zijn binnen. Zelfs die van de ruine. Eindelijk kan de advocaat alle gegevens gaan checken, eigendomstitels, plattegronden etc. Daarna kan de overdracht plaatsvinden. Met augustus als vakantiemaand zal dit nog wel een paar weekjes duren.
Ik verwacht zelf dat half september de overdracht een feit is. Ervanuitgaande dat de papieren helemaal OK zijn. Spannend zo, met Project 1.
Anita


[ 3 reacties ] ( 956 keer bekeken )   |  related link
Jippie we zijn on-line 
Welkom op onze webblog.
Je bent nieuwsgierig, heel goed. De komende tijd gaan wij regelmatig de blog vullen met onze belevenissen en foto`s. In eerste instantie zullen we het heel druk hebben met het afronden van ons werk, verkoop van de woning, het uitzoeken en opslaan van spullen. Er zal nog het eea op Marktplaats terechtkomen en de inbrengwinkel zal blij van ons worden. Alle abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringspapieren worstelen we nog eens door. Nu willen we wel maar het ontbreekt ons aan tijd.
Ja je leest het goed de tijdsdruk is nog steeds aanwezig. Voor hoelang nog? Zullen we er ooit vanaf komen? En dan? gaan we het dan missen? Wij zijn nieuwsgierig, erg nieuwsgierig naar onze toekomstige: totaal-andere-levensstijl, jij ook?
Blijf automatisch op de hoogte en registreer je op onze webblog.

Albert Blok & Anita Snippe


[ 19 reacties ] ( 16776 keer bekeken )   |  related link

Vorige