Fijne Kerstdagen en....  


Heb je ook zo`n zin in een Grieks eiland in 2008?

Wij zeker!
Op 12 januari houden we onze UitZwaaiBorrel en daarna kunnen we echt weg. De libelle op de foto, gemaakt op Kythira, staat op het punt om weg te vliegen en ziet in de verte het (ei)land al liggen. Zo voelen wij ons nu ook.
Ondertussen genieten we ontzettend van de laatste weken in Nederland en proberen we zoveel mogelijk lieve familie en vrienden nog te zien en te spreken.

Voor 2008 voor iedereen:

Een goed jaar, gelukkig nieuwjaar,
een vrolijk en gouden nieuwjaar gewenst.


Dit is het refrein uit een Grieks lied oftewel de kŠlanda. Rond de kerst gaan de kinderen in Griekenland langs de deuren om de bewoners al zingend een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen. In ruil hiervoor ontvangen ze snoep of geld. De volledige tekst vinden wij wel toepasselijk en gaat als volgt:

Het oude jaar gaat

Het oude jaar gaat,
laten we feest vieren, jongens,
en laat het verdriet om het afscheid
slapen in ons hart.

refrein

Oud jaar, ga nu weg,
jouw beurt is nu voorbij
het nieuwe is gekomen met cadeautjes
en met liedjes en met vreugde.

refrein

Maar ook al ga je ver van ons weg,
in ons hart zal altijd voortleven
elk verdriet en elke vreugde
die we samen hebben doorgemaakt.

refrein

Albert & Anita[ 1 reactie ] ( 995 keer bekeken )   |  related link
Kerst en Oud&Nieuw 2007 vieren we nog in Nederland 
De oorspronkelijke planning was om september/oktober 2007 in Griekenland te wonen.
Albert werkt nog tot 31 december en ons vertrek naar Kythira wordt nu de tweede helft van januari 2008
In november zijn we nog een heerlijke week op Kythira geweest. In het dagboek van november lees je onze belevenissen terug. Sinds de terugkomst zit de spirit om toe te werken naar ons vertrek er goed in. We zijn nu veel bezig met het uitzoeken van het kopen van een auto, hier of in Griekenland, opzeggen laatste abonnementen, paspoorten tijdig verlengen, hoe gaan we onze katje Tipsie overbrengen, ideeŽn uitwerken, nieuwe laptop, multifunctionele printer, verkoop spullen marktplaats, spullen uitdelen, spullen opslaan, spullen meenemen, Griekse toeristenorganisatie, Grieks leren, feestjes, etentjes, laatste sportmaand bij Spring`s, dagje sauna etc etc.
EnÖ.we houden zelfs nog een UitZwaaiBorrel op zaterdag 12 januari. Binnenkort meer hierover.
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 123 keer bekeken )   |  related link
Trotse bezitters van een stukje grond met Kamara en stenen in Griekenland.  
Donderdag 27 september was het zover: de overdracht van ons toekomstige huisje op Kythira in het dorp Frilingianika. Een geheel nieuwe ervaring waarvoor we maar liefst 5 uur bij de notaris zijn geweest. Wil je weten hoe deze laatste week in september ons is vergaan en hoe het werkt met overdrachten van Grieks onroerend goed? klik dan op: Dagboek september 2007.
Verder was het er vooral zonnig maar ook erg droog. Zo droog dat de vijgenboom nagenoeg geen vijgen heeft. Mens en natuur smacht naar regen.
Anita

[ 2 reacties ] ( 972 keer bekeken )   |  related link
Bosbranden in Griekenland 
Kythira is protected by Aphroditi.....No Fires

Mailt ons een bewoner van Kythira. Is het niet een geweldige uitspraak? en ja ook omdat er geen bosbranden zijn.
Het is verschrikkelijk wat er allemaal op de Peloponessos aan de hand is. De mensen hebben over het algemeen niet zo veel in Griekenland. Wel veel grond met prachtige citrus- en olijfbomen. En nu? Gaard weg, huis weg en nog wreder: hele dorpen uitgebrand, vreselijk.

Albert&Anita


[ 2 reacties ] ( 2800 keer bekeken )   |  related link
Ons toekomstige huis in Frilingianika 
Goed bericht van de makelaar: alle papieren van onze huisjes zijn binnen. Zelfs die van de ruine. Eindelijk kan de advocaat alle gegevens gaan checken, eigendomstitels, plattegronden etc. Daarna kan de overdracht plaatsvinden. Met augustus als vakantiemaand zal dit nog wel een paar weekjes duren.
Ik verwacht zelf dat half september de overdracht een feit is. Ervanuitgaande dat de papieren helemaal OK zijn. Spannend zo, met Project 1.
Anita


[ 3 reacties ] ( 993 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende