De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Wat heerlijk.
Wat heb ik genoten.
Wat een prachtig mooie dag. Ik kon namelijk mee met de laatste olijf-pluk-gasten. Geweldig gezelschap van Marianne en Anna en Albert natuurlijk. En maar liefst 200 kilo op een dag. Dit is toch wel de recordvangst ooit, op een dag afgezet tegen de hoeveelheid plukkers. Het was een super zonnige dag. Gek genoeg werd het weer werd, sinds de start van de olijvenpluk op 25 oktober, alleen maar beter. Zo goed dat bij het doen van een aantal boodschappen in Livadi, op onze weg naar de olijfboomgaard, er een briefje op de gesloten deuren van de diverse winkels hing met de teks: Vanwege de olijvenpluk zijn we gesloten!
Er heerst een zware olijvenkoorts over het hele eiland. Pas maar op voor je het weet word je aangestoken.


Tot volgend jaar!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Na het geweldige leuke filmpje van Rob Oudshoorn, die door overbelasting(oeps) van zijn website nu alleen nog te downloaden is, is Albert geinspireerd geraakt. Aldus een cameraatje meegenomen en opgehangen in een boom. Zie hier het resultaat van woensdag 15 november.
http://www.youtube.com/watch?v=Ldu2iHPq86Q
In de versnelde opname kun je zien hoe de boom steeds kaler wordt, er is ook even een pauze tussendoor vandaar dat iedereen opeens uit beeld is.
De olijfpers is al weer voor de derde keer bezocht met 490 kilo olijven. De olieopbrengst was iets minder dan normaal(ca 5:1) dat komt door de vele groene olijven die er geplukt waren. Een zeer smaakvolle olijfolie.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kythera Hiking 
Zo langzamerhand komen er steeds meer bewegwijzerde paden op het eiland. Het is letterlijk een lange weg te gaan want na 4 jaar zijn de paden op 2 handen te tellen. Men is afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren en zodra een pad geopend is van onderhoud. Al doende leert men. Zo is bijvoorbeeld de bewegwijzering veranderd. Het nieuwste wandelpad naar Agia Moni is voorzien van subtiele verfstreepjes.
Kythera Hiking, en Paths of Greece, is een initiatief van Fivos Tsavaropoulos. Zijn programma wordt ondersteund door KIPA. De culturele organisatie van Kythira.

Kythera Hiking is te volgen via de website en Facebook.

In Fivos zijn laatste rapport kwam ik onderstaand stukje tegen, elke donatie is van harte welkom.

Anita

The trails of Kythera and Antikythera are one of the best organised hiking trail networks in Greece. It is a programme run by KIPA foundation for about 4 years now. It is based on a lot of volunteering, on a lot of work, and on a lot of love for our two islands. To continue, it needs to be widely supported. At the same time, the trails will “help back” by attracting more quality tourism and enhancing the sustainability of the islands.
If you want to help us continue, you could transfer a donation. In case you would like to entirely sponsor a trail and transfer a donation, please contact us on the email: info@kytherahiking.com
[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Albert en zijn pluk vrouwen!!(Althans een deel)
Deze week en de komende week louter dames die graag een olijfje komen plukken, genieten van de zon, lekker eten en veel gelach en gepraat in de olijfboomgaard. Al kan het soms ook aangenaam stil zijn(toch Albert?)

Met dank aan Marianne Both voor de leuke foto.
Wordt vervolgd.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Wat een heerlijk filmpje is dit. Klik op de link, Zie rechstonderaan.
http://www.roboudshoorn.com/index.php/video-gallery
Gemaakt door Rob Oudshhoorn,fanatiek plukker in de eerste week en daar viel 28 oktober ook in. Dat is nog immer een nationale feestdag in Griekenland (Ochi dag). Hoe die feestdag op Kythira wordt gevierd zie je ook in het fillmpje.

De olijf pluk sfeer is zo perfect weergegeven door Rob. Het kammen van de boom, het verzamelen van de olijven, na een paar dagen de olijfpers bezoeken en tussendoor genieten van het Griekse eilandleven. Het was een hele koude, slechts 13 graden op sommige dagen, en natte week. Maar de sfeer was(en is) buitengewoon warm vanwege alle geweldig leuke plukgasten.
Ontzettend bedankt Rob!

Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 101 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende