De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Wat een heerlijk filmpje is dit. Klik op de link, Zie rechstonderaan.
http://www.roboudshoorn.com/index.php/video-gallery
Gemaakt door Rob Oudshhoorn,fanatiek plukker in de eerste week en daar viel 28 oktober ook in. Dat is nog immer een nationale feestdag in Griekenland (Ochi dag). Hoe die feestdag op Kythira wordt gevierd zie je ook in het fillmpje.

De olijf pluk sfeer is zo perfect weergegeven door Rob. Het kammen van de boom, het verzamelen van de olijven, na een paar dagen de olijfpers bezoeken en tussendoor genieten van het Griekse eilandleven. Het was een hele koude, slechts 13 graden op sommige dagen, en natte week. Maar de sfeer was(en is) buitengewoon warm vanwege alle geweldig leuke plukgasten.
Ontzettend bedankt Rob!

Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 101 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Wat hebben we heerlijk gegeten giseravond, gevulde pasteitjes met kaas en groente - 'kalitzoenakia', gevulde tomaten en paprika's - 'jemista' en gebakken stukjes kip - 'kotopoelo tiganito' en na een Griekse sinaasappel cake - 'rewani'. Alles samen klaargemaakt onder leiding van Maria(Selana - Potamos).Het was ook een welverdiende maaltijd na weer heel veel olijven te hebben geplukt. Wat weer een geweldige groep enthousiastelingen. Vanmiddag is de kroon op hun werk: naar de olijfpers! En natuurlijk direct de verse olijfolie proeven. Vorige week had de eerste groep dat smaak gelukje al. En wij ook.
Anita

[ 2 reacties ] ( 81 keer bekeken )   |  related link
Wandelen op Kęthira  
Vanwege de voordelige vliegtickets in december hebben wij onze Speciale Wandelaanbieding verlengd van 1 t/m 21 december.
Een week, 10 dagen of langer verblijven op een Grieks eiland in rustige, groene en zonnige(geen garantie) sferen voor de drukke feestdagen is toch een heerlijk cadeautje.
Vraag ons gerust om een ReisVoorstel op maat.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Alpha tv 
In september 2014 kwam de Griekse televisie voor vier dagen naar Kęthira. Er zijn prachtige opnames gemaakt van het eiland. Veel korte gesprekjes over de locale produkten en gewoontes. Veel dans en muziek en vooral heel veel zonneschijn. Alles is in het Grieks maar dat doet niets af aan de op en top Kythiriaanse sfeer. Alsof je er op de Potamos markt zelf bij zit.

http://www.alphatv.gr/shows/entertainme ... io-kythira

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Afgelopen weekend zijn we gestart met de olijvenpluk. Na drie dagen is er een record gebroken(490 kilo in 2012) en wel 530 kilo. Gisteravond kwamen ze, Albert en de plukkers, thuis met 100 kilo heerlijke verse grasgroene olijfolie. Echt een topploeg. Volgend jaar weer?
In ieder geval vinden ze het zo leuk dat ze vandaag nog een dag gaan plukken. Voor je het weet zijn alle Kythiriaanse olijfbomen ontvrucht!!!Blijkbaar hebben we 6 jaar geleden een trend gezet. Was er al sprake op de internationale website Visit Greece van een promotie over olijvenplukken, nu start Ross Holidays, de enige Nederlandse charter op Kythira, er ook mee. Een arrangement op Kreta en Pilion in december. Volgens onze plukgasten is ons arrangement, de plek en de gastvrijheid niet te evenaren. Dat is nog eens een fijn compliment. Een weekje olijven plukken(of twee) in november is ook echt heel leuk.
En wij zijn heel blij met alle reclame die Ross Holidays gaat maken voor de olijvenpluk, waar dat dan ook is in Griekenland.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende