De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Gisteravond hebben we de laatste portie olijven, 630 kilo, naar de pers gebracht. Afgelopen zondag is de laatste plukgast vertrokken en zijn wij nog drie dagen doorgegaan met plukken. Het was koud met 11 graden maar o zo leuk. En dan de afsluiting: op naar de pers. Het was een drukte van belang met veel trotse olijfboeren.

Jiannis, links voor aan, de eigenaar van de olijfpers wil graag even poseren voor de foto. En dat voor zijn recent opgeknapte en in olijfgroen geverfde muur. Zodra de pers sluit, ergens eind januari 2015, gaat hij ook de andere muren aanpakken, zo vertelde hij mij.
Tot volgend jaar! in een opgehipte olijfpers.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
Athene 
Hoe leuk is het om Athene te (her)ontdekken samen met een lokale gids? Ik kreeg er meteen zin in toen ik deze website tegenkwam. Wie weet er nu beter waar je het beste kunt eten, de heerlijkste wijnen kunt drinken of eens goed Grieks geknipt kunt worden? Dopios!(inheems) De mensen ter plaatse. Het maakt een bezoek aan Athene extra leuk.

Klik hier voor de website: premium dopios.com

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Filmpje! 
Vorige week op een ochtend stuiterde(ja letterlijk) James Prineas bij ons binnen. Met een 'drone'. Een soort van op afstand bedienbare vliegende camera. En daarmee heeft hij dit leuke filmpje gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=vUxyWsD6qeE&feature=youtu.be

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Wat heerlijk.
Wat heb ik genoten.
Wat een prachtig mooie dag. Ik kon namelijk mee met de laatste olijf-pluk-gasten. Geweldig gezelschap van Marianne en Anna en Albert natuurlijk. En maar liefst 200 kilo op een dag. Dit is toch wel de recordvangst ooit, op een dag afgezet tegen de hoeveelheid plukkers. Het was een super zonnige dag. Gek genoeg werd het weer werd, sinds de start van de olijvenpluk op 25 oktober, alleen maar beter. Zo goed dat bij het doen van een aantal boodschappen in Livadi, op onze weg naar de olijfboomgaard, er een briefje op de gesloten deuren van de diverse winkels hing met de teks: Vanwege de olijvenpluk zijn we gesloten!
Er heerst een zware olijvenkoorts over het hele eiland. Pas maar op voor je het weet word je aangestoken.


Tot volgend jaar!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2014 
Na het geweldige leuke filmpje van Rob Oudshoorn, die door overbelasting(oeps) van zijn website nu alleen nog te downloaden is, is Albert geinspireerd geraakt. Aldus een cameraatje meegenomen en opgehangen in een boom. Zie hier het resultaat van woensdag 15 november.
http://www.youtube.com/watch?v=Ldu2iHPq86Q
In de versnelde opname kun je zien hoe de boom steeds kaler wordt, er is ook even een pauze tussendoor vandaar dat iedereen opeens uit beeld is.
De olijfpers is al weer voor de derde keer bezocht met 490 kilo olijven. De olieopbrengst was iets minder dan normaal(ca 5:1) dat komt door de vele groene olijven die er geplukt waren. Een zeer smaakvolle olijfolie.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende