De Olijf-Pluk-Weken 2013 
Veel kijk- en leesplezier met de Olijf-Pluk-Weken in 2013. Klik hier . Met als extra toevoeging foto's van een aantal gemaakte gerechten en de bijbehorende o zo lastige Griekse namen.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De egeltjes 
In een week waren de egeltjes 70 gram gegroeid. Ze smullen van al het overheerlijke(?!) kattenvoer. Na het eten maken ze een grote puinhoop van hun hok. Ze doen hun naam eer aan: varkentjes. Hedgehog is egel in het Engels waarvan 'hog' letterlijk: varken,zwijn betekend. Katherina de dierenarts heeft het er druk mee. Ze moet het hok regelmatig verschonen en is naarstig op zoek naar krantenpapier. Ook op Kythira worden er veel minder kranten gelezen. Gelukkig hadden gasten wat achtergelaten. Meteen gebracht zo kon ze weer een paar dagen vooruit.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2013 
De laatste olijvenplukkers zijn vertrokken. Iedereen heeft ontzettend genoten als we al die lachende en blozende gezichten mogen geloven. Er waren weinig olijven slechts 570 kilo. De voorgaande jaren lag dat tussen de 1500 en 2000 kilo! Wij waren al blij dat we voldoende olijfbomen konden vinden om van te plukken zodat iedereen wel de ervaring op kon doen en dat is meer dan gelukt. En als afsluiting uiteraard proeven in de olijfpers.

Als we de Grieken mogen geloven hangen de bomen volgend jaar vol met olijven. Trossen vol. Zin om mee te doen? We starten in het weekend van 26 oktober. Vrijblijvend reserveren kan nu al.
Anita

NB: binnenkort meer verhalen en foto's van de olijf-pluk-weken 2013.


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2013 
Opperste concentratie bij de kookworkshop van Maria. Het vouwen van kaasdriehoekjes met dat hele dunne filo deeg. Het is gelukt en ze waren super lekker. Net als de 'jemista' de gevulde tomaten en paprika's.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2013 
In dit magere olijvenjaar redden we het precies met de olijfvelden. De olijven vallen niet met trossen in de netten maar toch kan iedereen zich uitleven. Zelfs het Duitse stel die voor een dag meeging om even te 'proeven' van deze eeuwenoude traditie. Het was warm in de olijfboomgaard en al gauw gingen er truien en shirts uit.

Vrijdag en zaterdag nog plukken en dan naar de olijfpers. Mocht er hier en daar nog een olijfje hangen dan gaan Albert en ik samen nog een paar dagen de boomgaard in. Na wekenlang het huis op orde houden en koken voor de gasten kijk ik uit naar een paar dagen olijven verzamelen en in bomen klauteren. Jippie!
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende