Olijf-Pluk-Weken 2012 
Dachten we deze keer met meer dan 500 kilo olijven bij de pers te komen. De teleurstelling was groot toen het maar 460 kilo was. Na persing bleek het toch 103 liter olie. Een record!
Na de home-made appeltaart van Marjolein konden we door naar brood met superkakelverse olijfolie mjammie...


Anita

[ 2 reacties ] ( 483 keer bekeken )   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart met een mini-kookworkshop. Dat was zo leuk dat we dat voor 2012 door hebben gezet. Dit jaar doet Maria van Ouzerie Selana uit Potamos de kookworkshop. Ze maakt de echte traditionele Griekse gerechten die al eeuwenlang van moeder op dochter zijn doorgegeven. En ze is zo goed. En klein, dat is te zien op de foto. Het keukenblad is net iets te hoog voor haar en er hangen lange en vooral kwebbelende dames om haar heen maar ze werkt gestaag door.

Het eten is heeeeeerlijk.

Anita

NB: o ja en de mannen...die zitten wijntjes te drinken...

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012 
In de olijfpers is het even wachten mede omdat de pers nog maar één dag in de week open is. Vele eilanders wachten met plukken totdat er regen komt. Wij kunnen daar niet op wachten, kan ook wel december worden, immers we hebben een programma. Gelukkig zijn de olijven die we plukken mooi en vol van olie. Wel hadden we maar 2 plukdagen en toen moesten we al naar de pers. Toch nog 53 liter! Wijntje dan maar?

De volgende dag zijn we weer gaan plukken staat er al een vrachtje voor de volgende plukkers.
Anita

NB: die meneer op de achtergrond wilde geen wijntje, beetje moe van het plukken...

[ 2 reacties ] ( 441 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2012 
De eerste lading olijven zijn geperst. Goed voor maar liefst 84 liter prachtige groene en vooral overheerlijke olijfolie. Het weer was geweldig met veel zon en overdag temperaturen van zo'n graadje of 23. Op de 'vrije' dagen was het voor de plukgasten heerlijk wandelen in korte broek.
Op naar een nieuwe plukweek, jippie!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012  
Wat is het weer heerlijk al die stralende gezichten na een dag olijven plukken. Inderdaad gister zijn we weer gestart met de olijvenpluk. Het is warm en vandaag zelfs ca 25 graden. Gister hebben een aantal na de pluk zelfs nog gezwommen in zee!

Op de eerste ochtend laad Albert auto en aanhanger vol met netten, gereedschap en een overheerlijke lunch.

Op facebook kun je de Olijf-Pluk-Weken 2012 volgen, dagelijks plaatsen we een foto onder Xenonas Fos ke Choros. Ben je nog geen 'vriend' meld je dan nu aan.

Anita

[ 2 reacties ] ( 473 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende