Olijf-Pluk-Weken 2012 
In de olijfpers is het even wachten mede omdat de pers nog maar één dag in de week open is. Vele eilanders wachten met plukken totdat er regen komt. Wij kunnen daar niet op wachten, kan ook wel december worden, immers we hebben een programma. Gelukkig zijn de olijven die we plukken mooi en vol van olie. Wel hadden we maar 2 plukdagen en toen moesten we al naar de pers. Toch nog 53 liter! Wijntje dan maar?

De volgende dag zijn we weer gaan plukken staat er al een vrachtje voor de volgende plukkers.
Anita

NB: die meneer op de achtergrond wilde geen wijntje, beetje moe van het plukken...

[ 2 reacties ] ( 441 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2012 
De eerste lading olijven zijn geperst. Goed voor maar liefst 84 liter prachtige groene en vooral overheerlijke olijfolie. Het weer was geweldig met veel zon en overdag temperaturen van zo'n graadje of 23. Op de 'vrije' dagen was het voor de plukgasten heerlijk wandelen in korte broek.
Op naar een nieuwe plukweek, jippie!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijf-Pluk-Weken 2012  
Wat is het weer heerlijk al die stralende gezichten na een dag olijven plukken. Inderdaad gister zijn we weer gestart met de olijvenpluk. Het is warm en vandaag zelfs ca 25 graden. Gister hebben een aantal na de pluk zelfs nog gezwommen in zee!

Op de eerste ochtend laad Albert auto en aanhanger vol met netten, gereedschap en een overheerlijke lunch.

Op facebook kun je de Olijf-Pluk-Weken 2012 volgen, dagelijks plaatsen we een foto onder Xenonas Fos ke Choros. Ben je nog geen 'vriend' meld je dan nu aan.

Anita

[ 2 reacties ] ( 473 keer bekeken )   |  related link
Ben je niet op Kythira?  
Kijk hier eens http://ilovekytheraen.wordpress.com/ . Dan kun je even genieten.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Een Griekse filmploeg was here! 
Gister is de Griekse filmploeg weer vertrokken. Het over buitenlanders, en Grieken, in Griekenland met een eigen bedrijf en laat zien dat ze gelukkig, zijn met hun leven op Kythira en in Griekenland gedurende de crisis. Positieve impulsen.
Op de foto staat links Esther Sarpathie het brein achter alles. Op de voorgrond Dimitris(geluidsman) en Kostas(cameraman). Verder op de foto een klein deel van de geinterviewden. W.o Karin van de kledingwinkel uit Milopotomas, Lala en Joran die olie, zeep en zeezout exporteren naar Zweden, Stammatis aannemer en tja wij dus.

Het blijft eerst bij een foto, wordt vervolgd.
Albert&Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende