De derde groep 

Geconcentreerd wordt er fantastisch samengewerkt. Met een ervaren tuinman en voormalig hovenier(gepensioneerd) is er 460 kilo aan olijven geplukt! En wat hebben we heerlijk gegeten. Op verzoek van Petra is er tijdens de mini-kookworkshop jemistá (gevulde tomaten en paprika's) gemaakt. Heerlijk!

groet
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De derde groep 
Vanaf donderdag, morgen, is deze groep compleet. Zo knus met een klein clubje plukken is heel erg leuk en....ik kan dan ook mee. Koken voor 4 of voor 10 personen is wel even een verschil.
Ik heb zo genoten van de afgelopen 2 dagen. Bomen klimmen, de geur van olijven, de zon op m'n bol. Het is wel heel koud, rond de 10 graden, maar de zon vergoedt veel eh alles!

Later meer.
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
De tweede groep 
Het was een dolle bende in de fabriek met een hoop gillende meiden toen de olijven uit de zakken in de schoonmaakmachine gingen. In totaal 385 kilo olijven! Minder dus en dat met meer mensen en plukkers van vorig jaar. Moet gezegd dat ze maar drie dagen hebben geplukt. Volle bak maar heel gezellig 's avonds bij het diner.


Anita

[ 1 reactie ] ( 565 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2011 
De eerste week zit erop en wat was het weer gezellig en druk. Deze groep van 7 kanjers plukten 495 kilo olijven in 4 dagen! Met name de laatste dag heeft Albert met drie meiden maar liefst 150 kilo geplukt. Zijn ze niet geweldig?! Allemaal reuze bedankt voor al jullie enthousiasme.

Albert is nu in de olijfboomgaard met de tweede groep. Wordt vervolgd.

Anita

NB; het weblog is bijgewerkt met nieuwe verhalen en foto's zie sept okt De Griek


[ 3 reacties ] ( 680 keer bekeken )   |  related link
de Olijf-Pluk-Weken 
Vandaag start de eerste groep met olijven plukkers. Ze zijn goed uitgerust met een extra uurtje slaap, het zonnetje schijnt en iedereen heeft er zin in. Foto's volgen.
Anita

[ 3 reacties ] ( 683 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende