De Olijf-Pluk-Weken 2010; het eindresultaat!  
In totaal zijn er ca 1.650 kilo olijven geplukt. Goed voor 250 liter olijfolie. Van die 250 liter gaat een deel naar de fabriek(de olijfpers), de eigenaar en naar onze gasten. Houden wij net wat over om het jaar mee door te komen....
Het waren 4 ontzettend leuke weken. Inschrijven voor de Olijf-Pluk-Weken in november 2011 kan nu al. Stuur gewoon een mail dat is voldoende. Een ReisVoorstel kunnen we pas maken zodra de nieuwe vliegtickets in 2011 bekend zijn.
Bedankt allemaal die geweest zijn maar ook iedereen die meegeleefd heeft achter de PC.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
NIEUW 
Oktober 2010 is klaar. Zie rechts in het menu. Veel foto's en wandelingen die verrassend zijn.
We zijn aan het eind van de Olijf-Pluk-Weken 2010 en we hebben al heel wat prachtige foto's verzameld. Klik hier voor een reportage van 2009 en 2010. Veel kijk- en leesplezier.
Anita

NB: volgende week de uitslag van de laatste olijf-pluk-week


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Van olijf naar olie! 
De pluk in de derde week was maar liefst 430 kilo olijven. Goed voor 75 liter olie. Dat met maar de helft van het aantal personen!! Hadden we vorige week 4 stellen nu waren het 4 mensen die alleen op pad zijn gegaan naar Kythira.
Op de plukdagen was het warm, zo warm dat de heren in hun blote bast aan het plukken waren. Op de 'vrije' dagen regende het en was iedereen weer blij met een plukdag ;)Anita


[ 1 reactie ] ( 637 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken 2010, vervolg 
Vandaag was weer een grote dag! Met z'n allen naar de olijfpers. Er was deze week 600 kilo geplukt. Zelfs nog meer.... Eén dag is Albert met de olijfplukkers naar vrienden van ons op het eiland gegaan. Die hebben een prachtige olijfboomgaard maar zij heeft nogal last van haar rug en hij is 70 jaar, oersterk maar kan dat niet allemaal alleen.
Van de 600 kilo kwam wel eventjes 115 liter grasgroeneversezeersmakelijke olie. Een deel van de groep ging vandaag weer huiswaarts. Vandaag en morgen loopt het verder vol met nieuwe, verse, plukkers.

Binnenkort foto's.....olijven plukken in korte broek en t-shirts en vooral: Op Klompen!?

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 4 keer bekeken )   |  related link
De verkiezingen, vervolg 
De huidige burgemeester is met 52% van de stemmen herkozen. Of dat goed of slecht is zullen we de komende jaren zien. De jongste politieke partij heeft 1 of 2 mensen in de gemeenteraad. Daar zijn we wel blij mee omdat er dan vanaf frisse zijde meer en kritischer vragen gesteld kunnen gaan worden. Lang leve Kythira en vooral het behouden zoals het nu is.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende