De tweede groep 
Vandaag hebben we de laatste plukkers van groep 2 uitgezwaaid. Meer plukkers afgelopen week maar het resultaat: 350 kilo olijven. Minder dan de eerste groep. Hoe kan dat? Was het te gezellig? Of waren ze in de ban van het uitzicht?Het leek er wel fanatiek aan toe te gaan.Ach het maakt niet uit iedereen heeft genoten en...vanaf maandag gaan wij gewoon weer verder.

Anita

[ 4 reacties ] ( 1151 keer bekeken )   |  related link
Het Resultaat? 
Enthousiaste plukkers die in totaal 480 kilo olijven hebben geplukt. Vandaag zijn we naar de olijfpers gegaan om deze nijverheid om te zetten in pure biologische....olijfolie - ELAIOLADO.

En natuurlijk meteen proeven. Een geroosterd broodje met verse warme olijfolie en wat zeezout, smullen maar. Deze was extra speciaal omdat iedereen zo fantastisch had meegewerkt.Vandaag zijn er nieuwe, verse, gasten gearriveerd dus vanaf morgen beginnen we aan de tweede week.

Anita
[ 1 reactie ] ( 765 keer bekeken )   |  related link
De Eerste Olijf-Pluk-Middag  
Vanwege de slechte weersvoorspelling(!) kwamen we wat later aan in de olijfboomgaard. De dag werd een middag en het was droog en warm. Gewoon perfect plukweer.Voor morgen zijn de voorspellingen weer niet goed. Op Kythira waaien de buien vaak over en daar hopen we dan maar op.groetjes van alle olijfplukkers,

Anita
[ reactie toevoegen ] ( 54 keer bekeken )   |  related link
De Olijf-Pluk-Weken zijn begonnen! 
De eerste gasten zijn gearriveerd en morgen hebben we de eerste Olijf-Pluk-Dag. We hebben een schitterend veld met 120 olijfbomen die tjokvol olijven zitten. De olijf-pers-fabrieken gaan maandag open en je merkt al wekenlang dat de eilandbewoners zich opmaken voor de pluk. Onze handen jeuken, we hebben er zin in. Ware het niet dat sinds afgelopen nacht het noodweer is. De komende dagen blijft het zo volgens de voorspellingen. Dit is geweldig voor de olijven die kunnen zich nog flink te goed doen aan al dat vocht.
Zullen onze gasten er ook zo over denken?

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 66 keer bekeken )   |  related link
De Blokken en de Snippen op Kythira!  

Vrijdagmiddag om 16.30 uur kwamen pa en ma Snippe aan. De tocht was per auto door Europa en begon op dinsdag 13 oktober. Ze vonden het geweldig zelfs de boottocht van Venetie naar Patras. De enige stress was dat de mobiele telefoon was geblokkeerd. Pincode vergeten en na 3x proberen wordt er om een puckcode gevraagd. Dat laatste ligt in Nederland in huis! Voor hun gevoel waren ze afgesloten, onbereikbaar. Het is allemaal goed gegaan en gisteren hebben ze meteen een sim-kaartje op Kythira aangeschaft. Ze hebben nu een Grieks mobiel nummer 0030 695 904 72 37. Dit is het enige nummer waarop ze nu bereikbaar zijn.
Anita

[ 3 reacties ] ( 3457 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende