Een schitterende zonsondergang 


Na een prachtige, bijna, zomerse dag konden we nog nagenieten van een ademloze, de zon zakte letterlijk heel snel, zonsondergang.
Genomen in het Noorden bij Routsines Cove. Zie kaart van Kythira.

[ 2 reacties ] ( 794 keer bekeken )   |  related link
Windmolens vervolg 
Het artikel uit Athens News is nu te vinden op ons weblog onder
Artikelen .

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 16 keer bekeken )   |  related link
De Windmolens cq Windturbines voor schone energie 
Weet je het nog? De Kythirese toekomst: meer dan 200 windmolens van 150 meter hoogte.
Voor de details kun je naar naar onze weblogberichten van juli 2008 gaan.
Voor het laatste nieuws klik dan op http://www.athensnews.gr/athweb/nathens ... 2&aa=2
een artikel in Athens News van 14 november waar wij blij van worden. De Griekse eilanden zijn toch iets minder interessant vanwege de beperkte ruimte, toerisme, natuur en veel cultuur(archeologische gebieden).
Of de bevolking in Noord-Griekenland en meerdere delen van het vaste land er ook zo over denken...
We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ] ( 219 keer bekeken )   |  related link
De olijven hangen als trossen druiven aan de bomen  
Die vragen er gewoon om om geplukt te worden en dat doen wij dan ook. Overigens is zo`n beetje heel Kythira olijven aan het plukken. Wij zijn nu een week bezig en hebben inmiddels al meer dan 125 kilo olijfjes, goed voor een kleine 25 kilo olijfolie. En we zijn er nog lang niet ik denk dat we het dubbele gaan plukken. Deze week brengen we de eerste lading naar de olijfpers. Dan hebben wij onze eigen olie. Inmiddels hebben we ook al onze eigen vis gevangen, samen met Takis in zijn bootje. Daar kunnen we 3 x van eten. De sinaasappelen plukken we van de prachtige boom van Mie en Fred(die wonen de komende maanden weer in Belgie). Zelfgekweekte pompoen eten we(op z`n Surinaams) bij Frank en Irene en verder staan er veel bomen waarvan de vruchten ongeplukt blijven hangen. Maar wij plukken die gewoon hoor. Midden oktober waren dat nog steeds de amandelen en vijgen en begin november de granaatappeltjes. Zo komt Jan Splinter door de winter. Dat mag ook wel want er wordt hard gewerkt met die 2 projecten van ons. Op sommige dagen zijn er wel 15 mensen op 1 dag voor ons aan het werk(degene die niet aan het olijven plukken zijn). De nota`s stromen ook binnen maar we kunnen wel zien waarvoor we die betalen. Er begint vorm te komen in de gebouwen.
Bij Project Frilingianika en Project Fos kai Choros vind je altijd recente foto`s.

Anita

[ 1 reactie ] ( 1232 keer bekeken )   |  related link
Weer terug en er wordt gewerkt!  
Maandag 20 oktober kwamen we aan op Kythira. Direct zijn we vol goede moet gaan kijken hoe het er met de bouwprojecten voorstond. Tipota (=niets), alles stond er nog net zo bij als eind september voor ons vertrek naar Nederland. Moe en teleurgesteld hebben we alles op ons in laten werken.
Dinsdag de 21e begon de telefoon echter te rinkelen en na een paar dagen papieren invullen (alweer?) en met beide aannemers en architecten rond de tafel was het dan zover. De bouw van beide projecten is gestart.
Onderaan het kopje 'Links', aan de rechterkant van deze pagina zullen wij vanaf vandaag de voortgang van beide projecten gaan bijhouden.
Dat kan nu ook weer want we waren een maand afgesloten van ons internet. Gewoon 10 dagen te laat je telefoonnota betalen en je ligt er hier helemaal uit. De betaling gaat hier cash op het postkantoor of bij het telefoonbedrijf zelf. Wij zijn alleen gewend aan automatische incasso's dus nota's verdwijnen ongemerkt de grote stapel; nu dus niet meer!Er wordt gewerkt in Frilingianika
Dinsdag de 21e; de graafmachine staat klaar en Albert legt uit


[ 3 reacties ] ( 1331 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende