Flow Magazine 
http://www.flowmagazine.nl/places-we-wa ... iland.html

Hier heb ik niets aan toe te voegen ;)

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Archeologische ontdekking 
Nee niet op Kythira. Wel in Noord Griekenland. Men spreekt al van de grootste archeologische ontdekking in Griekenland ooit. Is het misschien de graftombe van Alexander de Grote(ca 350 vChr.)? of het graf van zijn vrouw? Na jaren graven op deze plek heeft men in augustus 2014 de eerste delen bloot kunnen leggen. Een graftombe van 158,4m2(?) geheel van marmer en nu wordt kamer na kamer gevonden, voorzien van beelden en mozaïek.
Op dit blog(in het Engels)
http://www.theamphipolistomb.com/
is het goed te volgen. En heerlijk veel foto's.
Veel plezier!
Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Intuitieve Ontwikkeling en Energetische Groei op een Grieks eiland 
Inmiddels is de bovengenoemde Speciale Vakantie al een paar dagen aan de gang. Elke ochtend van 8-9 begeleidt ik de groep(6) met een wandeling door de omgeving. Albert zorgt voor het ontbijt om 9 uur. Tijdens de wandeling wordt hier en daar een verse vijg of pruim van de in het wild groeiende bomen geplukt en direkt verorberd.

De opkomende steeds warmer wordende zon zorgt voor een heerlijke start van de ochtend. Voor mij een energie-boost(ik heb Albert al zo ver dat wij dit in januari en februari, zodra we gastloos zijn, een paar ochtenden in de week samen gaan doen).
Om 10 uur start Ineke Hilhorst met haar programmma en zien wij de groep pas s' avonds terug bij het avondeten.

Anita

NB: klik hier voor een leuk artikel in de Santé van juni 2014 oa wat Ineke doet en kan.[ reactie toevoegen ]   |  related link
Stratis Theodorakakis 
Wie kende hem niet? Kirios Stratis van 'de winkel van sinkel' in Potamos. Altijd vriendelijk, en lachen en altijd vol vragen. De laatste jaren was hij vaker in Athene dan op Kythira wegens gezondheidsredenen. Vorige week is hij overleden. Een legendarische figuur mede omdat hij ca 50 jaar geleden de grondlegger was van het Philharmonisch Orkest in Kythira. Hierbij een kort filmpje uit 2007 toen hij 80 jaar werd. Veel muziek en interviews. De gesprekjes zijn in het Grieks maar aan de mimiek kun je zien hoe geliefd hij was.
http://www.youtube.com/watch?v=jGrxTLXVxio

Hij zal gemist worden.
Anita

[ 3 reacties ] ( 231 keer bekeken )   |  related link
Kęthira Airport 
Sinds 5 oktober heeft Kęthira airport officieel een naam Alexandros Onassis , genoemd naar de zoon van dé Onassis. Het bleek een hele happening te zijn met heel veel officiële dames en heren. De vertrekhal stond vol met mooi aangeklede tafels voor een uitgebreide lunch.


Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende