Intuitieve Ontwikkeling en Energetische Groei op een Grieks eiland 
Inmiddels is de bovengenoemde Speciale Vakantie al een paar dagen aan de gang. Elke ochtend van 8-9 begeleidt ik de groep(6) met een wandeling door de omgeving. Albert zorgt voor het ontbijt om 9 uur. Tijdens de wandeling wordt hier en daar een verse vijg of pruim van de in het wild groeiende bomen geplukt en direkt verorberd.

De opkomende steeds warmer wordende zon zorgt voor een heerlijke start van de ochtend. Voor mij een energie-boost(ik heb Albert al zo ver dat wij dit in januari en februari, zodra we gastloos zijn, een paar ochtenden in de week samen gaan doen).
Om 10 uur start Ineke Hilhorst met haar programmma en zien wij de groep pas s' avonds terug bij het avondeten.

Anita

NB: klik hier voor een leuk artikel in de Santé van juni 2014 oa wat Ineke doet en kan.[ reactie toevoegen ]   |  related link
Stratis Theodorakakis 
Wie kende hem niet? Kirios Stratis van 'de winkel van sinkel' in Potamos. Altijd vriendelijk, en lachen en altijd vol vragen. De laatste jaren was hij vaker in Athene dan op Kythira wegens gezondheidsredenen. Vorige week is hij overleden. Een legendarische figuur mede omdat hij ca 50 jaar geleden de grondlegger was van het Philharmonisch Orkest in Kythira. Hierbij een kort filmpje uit 2007 toen hij 80 jaar werd. Veel muziek en interviews. De gesprekjes zijn in het Grieks maar aan de mimiek kun je zien hoe geliefd hij was.
http://www.youtube.com/watch?v=jGrxTLXVxio

Hij zal gemist worden.
Anita

[ 3 reacties ] ( 250 keer bekeken )   |  related link
Kęthira Airport 
Sinds 5 oktober heeft Kęthira airport officieel een naam Alexandros Onassis , genoemd naar de zoon van dé Onassis. Het bleek een hele happening te zijn met heel veel officiële dames en heren. De vertrekhal stond vol met mooi aangeklede tafels voor een uitgebreide lunch.


Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Return to Antikythera 
Nog meer hoog bezoek naar Kythira, dat is altijd de eerste stop, om vervolgens naar Antikythera te vertrekken. De minister president van Griekenland,de heer Samaras, komt zelfs op bezoek.

http://www.visitkythera.gr/en/informati ... 21014.html

Zullen ze met de veerboot naar Antikythera gaan of krijgt hij een helikopter lift?

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Return to Antikythera! 
Vanavond op Kythira! Een speciale avond met veel genodigden van over de hele wereld. Er komt net een extra charter aan vanuit Zwitserland. Je kunt meekijken door hier te klikken http://antikythera.whoi.edu/2014/10/03/ ... sor-event/

Het archeologische onderzoek naar het Antikythera wrak, en nog meer, is een groot gebeuren. Toevallig las ik deze week een Volkskrant van 13 september, achtergelaten door gasten, en stuit op 4 pagina's waarin uitgebreid wordt ingegaan op dit onderzoek. Vanavond kijken!

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende