Geen telefoon en geen internet! 
Al sinds een week werkt de telefoon en daardoor ons internet niet. Door een zware regenbui zijn wij, en de dorpen Aroniadika en Pitsinades, even de weg kwijt in digiland. Beter gezegd het telefoonbedrijf de OTE is de weg kwijt. Ze zijn al een week aan het graven om de kapotte kabel te vinden....We zitten nu bij onze ex-buuf in Frilingianika, de schat, op haar netwerk.

Albert&Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Bling Bling 
Zo lopen wij te glimmen. Van trots. Kijk maar eens bij: In de pers en Reviews op onze website. Dan ga je toch bijna naast je schoenen lopen, in dit geval slippers want die dragen we nog steeds...September was een zonnige en warme maand. Grandioos. Zelfs nog afgelopen vrijdag, inmiddels al oktober, zaten wij om 00:30 uur nog buiten. Ook nog eens in het Noorden en wel in het dorpje Karydianika(dit voor de Kythira-liefhebbers).
Wat regen mag er nu best vallen. Dat is veel beter voor de olijven dan kunnen ze veel meer olie leveren. De olijfpluk beginnen we daarom pas in november. Kijk bij de Olijf-Pluk-Weken voor alle informatie. Aanmelden kan nog steeds.

Anita

NB: er komt nog 1 artikel van afgelopen zomer bij op de pagina van: In de pers, ik moest bovenstaande gewoon nu al even kwijt.

[ 1 reactie ] ( 1100 keer bekeken )   |  related link
Frili Palace 
Ons eerste Griekse huisje in het dorp Frilingianika is woensdag 15 september overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Zie hier Albert die handtekeningen zet bij de notaris.

In september 2007 was het door ons aangekocht. In 2008 gerenoveerd en een groot deel van 2009 hebben we er gewoond. Afgelopen zomer hebben we het verhuurd aan vakantiegangers. De nieuwe(Nederlandse) eigenaren willen het blijven verhuren. Wij blijven het beheer doen dus echt een afscheid was het niet. Gelukkig.
Binnenkort verse foto's van de nieuwe inrichting.

Anita

[ 1 reactie ] ( 885 keer bekeken )   |  related link
Kunst op Kythira 
Erg leuk was onze kunsttentoonstelling in de binnentuin van ons Guesthouse. We hebben er een website van gemaakt www.art-in-aroniadika.webs.com
Op de website vind je de kunst, een kort verhaaltje van de kunstenaars en de foto's van de 2 openingsavonden onder Art Gallery.
Er is goed verkocht en het was leuk om te doen. Voor herhaling vatbaar in 2011. Overigens is de kunst nog steeds te koop.
Veel kijkplezier!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Tornado 
Wat vliegt de tijd. Tot mijn verbazing zie ik dat 20 augustus mijn laatste berichtje op het weblog was. We zitten hier nog steeds niet stil. De 'augustus-heat' is er wel een beetje af. Zowel wat mensen als temperatuur betreft. Vanaf begin september zijn de Grieken, Fransen en Italianen vertrokken. Nu valt het pas op dat de septembermaand De Vakantiemaand voor Nederlanders is. We zien weer wandelaars en ons Guesthouse zit vol met Nederlandse gasten. Iets anders wat we nog niet eerder op Kythira, of beter vanaf, hadden gezien waren tornado's op het vaste land(of in zee).

De twee donkere stroken op de foto zijn ze. In het echt spectaculairder. Op Kythira hebben we er niet zo veel van gemerkt. Na wat wind een uur zware bewolking was het al heel snel weer strak blauw en kraakhelder. Het regent vandaag een beetje maar vanaf morgen gaat de zon weer schijnen. Met een graad of 26 a 27 wordt het heerlijk najaarsweer.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende