De Blokken en de Snippen op Kythira!  

Vrijdagmiddag om 16.30 uur kwamen pa en ma Snippe aan. De tocht was per auto door Europa en begon op dinsdag 13 oktober. Ze vonden het geweldig zelfs de boottocht van Venetie naar Patras. De enige stress was dat de mobiele telefoon was geblokkeerd. Pincode vergeten en na 3x proberen wordt er om een puckcode gevraagd. Dat laatste ligt in Nederland in huis! Voor hun gevoel waren ze afgesloten, onbereikbaar. Het is allemaal goed gegaan en gisteren hebben ze meteen een sim-kaartje op Kythira aangeschaft. Ze hebben nu een Grieks mobiel nummer 0030 695 904 72 37. Dit is het enige nummer waarop ze nu bereikbaar zijn.
Anita

[ 3 reacties ] ( 3456 keer bekeken )   |  related link
De Blokjes 
Albert zijn ouders(79 en 84) zijn vandaag, met het vliegtuig van Transavia, veilig gearriveerd op Kythira. Echter het ontvangst-comite, wij dus, liet het even af weten. Rond 10.30 meenden wij het vliegtuig te horen. Snel de auto in, het is maar 5 minuten rijden, bleek het vliegtuig al een kwartier eerder te zijn geland. Nederlanders zijn zo snel. In ieder geval hebben we een heerlijke eerste dag gehad.
Albert&Anita

NB: de Snippen vertrekken morgen met de auto richting Kythira en zullen hier vrijdag aankomen. Stoer toch zo`n reis!

[ 2 reacties ] ( 590 keer bekeken )   |  related link
We zijn verhuisd! 
Afgelopen nacht hebben we voor de eerste keer in ons nieuwe huis geslapen.Vanochtend voor het eerst ontbeten op ons eigen terras, in de zon en met uitzicht op de zee. Echt geweldig. Vanochtend werden we al vroeg wakker van de bouwvakkers maar konden we meteen de zon zien opkomen in schitterende kleuren. Tipsie en Mavromatti zijn ook in hun sas alleen die kleine is in geen velden of wegen te bekennen. Die ga ik nu eerst maar even zoeken.

Anita[ reactie toevoegen ] ( 98 keer bekeken )   |  related link
Eindelijk maar toch 
nieuwe verhalen en foto`s van de laatste drie maanden. Kijk snel bij 2009: juli-aug-sept . Ook nieuwe foto`s bij Project Fos ke Choros II.

Het was vandaag weer ouderwets kraakhelder en zonnig(24 graden) op Kythira. En rustig op de weg. Dat laatste kan komen van de verkiezingen die vandaag gehouden zijn. Alle mannen zitten in de Kafeneons heftig et discussieren.

Anita[ reactie toevoegen ] ( 189 keer bekeken )   |  related link
Met het vliegtuig naar Kythira  
Al jaren vliegt Olympic Airlines dagelijks van Athene naar Kythira. In de winter 5x per week. Uiteraard hebben ze meer Griekse eilanden in hun programma. Olympic Airlines is nu recentelijk verkocht aan de Marvin Investment Group. Inmidddels worden ook nog de vliegrechten naar vele Griekse eilanden geveild. Dat betekent dat ook andere maatschappijen mogelijk aan de beurt komen. Dit is er de oorzaak van dat Olympic flink heeft zitten husselen met hun vluchten. Per 1 oktober zijn bijvoorbeeld de vluchttijden naar Kythira behoorlijk vervroegd. Van 16.30 uur naar 12:10 uur. Veel improviseren met aansluitende vliegtijden. Gelukkig is er nog de veerboot danwel de bus(!) van Athene naar Kythira en vice versa. De reis naar Kythira wordt zo wel avontuurlijk.

Albert&Anita[ reactie toevoegen ] ( 89 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende