Weer terug en er wordt gewerkt!  
Maandag 20 oktober kwamen we aan op Kythira. Direct zijn we vol goede moet gaan kijken hoe het er met de bouwprojecten voorstond. Tipota (=niets), alles stond er nog net zo bij als eind september voor ons vertrek naar Nederland. Moe en teleurgesteld hebben we alles op ons in laten werken.
Dinsdag de 21e begon de telefoon echter te rinkelen en na een paar dagen papieren invullen (alweer?) en met beide aannemers en architecten rond de tafel was het dan zover. De bouw van beide projecten is gestart.
Onderaan het kopje 'Links', aan de rechterkant van deze pagina zullen wij vanaf vandaag de voortgang van beide projecten gaan bijhouden.
Dat kan nu ook weer want we waren een maand afgesloten van ons internet. Gewoon 10 dagen te laat je telefoonnota betalen en je ligt er hier helemaal uit. De betaling gaat hier cash op het postkantoor of bij het telefoonbedrijf zelf. Wij zijn alleen gewend aan automatische incasso's dus nota's verdwijnen ongemerkt de grote stapel; nu dus niet meer!Er wordt gewerkt in Frilingianika
Dinsdag de 21e; de graafmachine staat klaar en Albert legt uit


[ 3 reacties ] ( 1331 keer bekeken )   |  related link
Alweer afscheid nemen 
Na 3 weken in Groningen vliegen we over een paar uur via Keulen naar Athene en van Athene naar Kythira. Na 3 weken hebben we voor ons gevoel 'iedereen' weer gezien en gesproken en...wederom afscheid genomen. Ook van ons huis in Groningen waar we de afgelopen 11 jaar met zo ontzettend veel plezier hebben gewoond. In Groningen maar ook op die speciale plek zo dichtbij het centrum met zicht op de Martinitoren. Om 19.00 uur hebben wij de deur gesloten en is ons huis klaar voor de nieuwe eigenaren. Maar niet voordat wij voor de zoveelste keer alle kasten en ruimtes nog eens hebben bekeken: Ons Huis. Toch even slikken en nog eens en nog eens....nu is het definitief.
Maar bij paps en mams in Assen is het nog even goed toeven. Het is er zalig warm en er staat een heerlijk maal klaar. Albert maakt nog even van de gelegenheid gebruik om een paar uur te slapen op het gigantische logeerbed. Dat is hard nodig want onze weerstand is met stip gedaald in Nederland. Beide zijn we al 2 weken verkouden. We pikken elke bacterie op die door de lucht vliegt.
Maandag gaan we meteen bij ons huisje kijken, spannend! en laten we weten hoe het er voor staat.

Anita


Afscheid nemen van ons straatje in GroningenOns uitzicht op de Nieuwe Kerk in Groningen in herfstsfeerEen dagje Schiermonnikoog was een must en de zeehonden genoten net zoals wij


[ reactie toevoegen ] ( 90 keer bekeken )   |  related link
Dubbel Gevoel 
Inmiddels zijn we anderhalve week in Nederland en het is heerlijk om familie en vrienden echt te zien en te spreken. Overdag zijn we met heel veel practische dingen in de weer, immers ons huis moet leeg en schoon zijn voor we weer naar huis gaan, naar Kythira. En de avonduren...die staan vol geboekt met schandalig lekkere etentjes bij al die lieve familieleden en vrienden. We worden verwend met culinaire lekkernijen en bovenal is het erg gezellig. Toen we van Kythira weggingen eind september waren we nieuwsgierig hoe het zal zijn om na 9 maanden terug te keren naar Nederland. De eerste indruk was: wat veel auto`s! en ze rijden zo keurig in strakke rijen over nog strakkere asfaltwegen. Daarna dachten we wat een regen en zo donker: wie doet het licht toch eens aan? En als we door het drukke maar gezellige Groningen lopen zijn we weer heel erg anoniem. Op Kythira kunnen wij(al niet meer) niet door een dorp of lopen of met de auto voortbewegen zonder een bekende tegen te komen.
Voor het overige is het net of we lange tijd op vakantie zijn geweest in Griekenland. De realiteit is dat het andersom het geval is; wij zijn op vakantie in Nederland. Het verlangen om nu terug te gaan naar Kythira is er zeker en is groot. De warme zon uiteraard. En hoe gaat het met onze kat? en hoe is het met de bouwerij? Sinds we van onze kat-oppas hebben vernomen dat alles goed gaat met Tipsie en alle wilde katjes die bij ons als wel bij onze kat-oppas zijn aangelopen is dat alvast een geruststelling. Wat er met de bouwerij gebeurd blijft wat vaag. Op onze ruine zit nog steeds geen dak, volgens onze kat-oppas. Volgens onze aannemer is hij in de Kamara bezig met de electriciteit. Dat is binnen dus dat kan niemand zien. Nou wij maken ons er hier in Nederland niet druk om, we zien het wel vanaf 20 oktober. We gaan nu weer genieten van deze korte maar erg leuke tijd in Nederland.

Anita

NB: hieronder de nota van de Griekse tandarts

Griekse tandarts Yannis heeft mij(Anita) een kies gevuld op Kythira. Nederlandse tandarts Hans was niet onder de indruk van deze ONE FEELING. Er zit nu weer een echte vulling in mijn kies.[ 1 reactie ] ( 684 keer bekeken )   |  related link
Er zit beweging in onze projecten. 
Een paar dagen na ontvangst van onze bouwvergunning voor Frilingianika is men ook gaan graven op ons grote stuk grond. Hebben we 9 maanden gewacht op de bouwvergunning voor de 2 huisjes en dan denkt onze aannemer binnen 3 maanden de vergunning voor het grotere project te hebben?! In al zijn enthousiasme is hij alvast gestart.

[

We hebben ook een nieuw vriendinnetje; PiePie(dubbel griekse P). Ze zat op ons dak van de Kamara heel hard te piepen. We geven haar nu te eten en zo is ze niet meer bij ons weg te slaan. Omdat we vandaag naar Nederland gaan zorgen onze buren, Fred en Mie, voor zowel Tipsie als Piepie.Albert&Anita


[ 1 reactie ] ( 1086 keer bekeken )   |  related link
Kanie Krio! (het is koud) 
Afgelopen zaterdag was het 14 graden en de hele dag regen...brrr. Te koud voor september. Henk en Wia en Dirk, een dag later, hebben we wel met het zonnetje erbij uit kunnen zwaaien. Bedankt voor jullie gezelligheid en Wia? smaakt de wijn al weer?

Ondertussen is ons ADSL uit de lucht en zitten we nu in een Kafeneon op een open wireless internet onze mail bij te werken. Want nieuws is er zeker. Onze bouwvergunning voor Frilingianika is binnen en maandag as gaat men echt beginnen. Geweldig allemaal maar wat wil het geval, de komende weken zijn wij in Nederland om daar ons huis leeg te maken en op te ruimen. Laten wij onze Griekse aannemer zijn gang gaan zonder ons toezicht? We hebben afgesproken dat hij het dak, de deur en de vloer gaat doen en pas verder gaat als wij terug zijn. Het lijkt ons een duidelijke afspraak maar hoe zien de Grieken dat?!

Tot gauw,
Albert&AnitaDe bloei in september

[ reactie toevoegen ] ( 77 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende