Flow special Mindfulness 
We staan in de Flow special ! Als bijzonder adresje om te onthaasten en voor de StilteWandelingen met mindfulness...Vanaf half maart 2015 kun je weer meedoen.

De Flow special Mindfulness ligt nu in de winkels.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Return to Antikythera 
Het meest interessant scheepswrak ooit is gevonden in 1900 voor de kust van Antikythera. Het Antikythera mechanisme, wat destijds is gevonden, heeft al menige wetenschapper versteld doen staan en is al hoofdonderwerp geweest van diverse congressen. Tot aan de stad Groningen toe.
Afgelopen week is men gestart met hernieuwde duiken. De legende's en diverse onderzoeken doen vermoeden dat er nog meer waardevols en interessants in dit wrak, of de naaste omgeving, moet zijn.
De komende maand gaat het team, uitgezonden door het Griekse Minesterie van Cultuur en Sport, onder water met zeer geavanceerde aparatuur.
Vind je het interessant dan kun je het volgen via hun blog
http://antikythera.whoi.edu/about/
en diverse social media.
Ik ga het zeker volgen.
Anita

NB: het eiland zien we elke dag liggen voor de kust van Kythira. Zie dagtrip Antikythira voor onze persoonlijke kennismaking met dit eiland in 2009.

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Speciale Vakantie 
Van 11 t/m 17 oktober zijn er nog 2 plekken beschikbaar voor de week van Ineke Hilhorst: Energetische Groei en Intuïtieve Ontwikkeling op een Grieks eiland. Uiteraard kun je een paar dagen eerder komen of een paar dagen langer blijven tegen een speciaal tarief.

Mail ons gerust, of Ineke, met vragen of een ReisVoorstel op maat.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Jubileum 
Het is zomer 2004. We pakken de atlas van Zuid-Europa en Albert laat letterlijk zijn vinger vallen op Kęthira. De vakantie is snel geboekt met Ross Holidays de enige website, toen nog, die duidelijke informatie gaf. Een week in Agia Pelagia en een week in Avlemonas in het najaar van 2004. De tweede week gaan we op ontdekkingstocht. Plannen om te verhuizen naar het buitenland zijn vaag. Echter twee jaar later, na weer een korte vakantie op Kythira, weten we het zeker: we gaan op Kythira wonen.
En zie daar 10 jaar na onze eerste stap op het eiland bestaat het guesthouse precies 5 jaar!! Geopend op 1 augustus 2009 om precies te zijn.
Als ik terugkijk lijken al die jaren voorbij te zijn gevlogen. En toch als ik terugdenk aan de vakantie van toen, of blader in ons inmiddels verouderde foto boekje met afgedrukte foto's, lijkt het een eeuwigheid geleden. Wat een tegenstelling.
Blij ben ik, zijn we, met het weblog. Dat we vanaf het begin alles opgeschreven hebben. Wat een heerlijk naslagwerk voor ons maar ook voor iedere Nederlands-talige (eiland)gast. Menigeen leest het voor hun vakantie of beginnen eraan zodra ze hier zijn. Het is inmiddels een heel boekwerk. Blij zijn we met alle trouwe lezers tegenwoordig volgers geheten. Een weblog heet inmiddels een blog en ben ik een blogger. Zelfs met onze qua uitstraling, en toepassingen, enigzins gedateerde weblog.
Voor ons is Kythira nog net zo mooi als in het begin. Niet waar! Het is nog mooier en leuker geworden. Tijd om ons te vervelen, soms verlang ik daar zelfs naar, is er niet bij en saai is het nooit. En heus, veel gaat hier niet van een leien dakje. Het leven op een Grieks eilandje is zeer zeker een 'uitdaging' die wij overigens nog elke dag met veel plezier aangaan.
Zo dat waren onze mijmeringen van de afgelopen week. Nu weer vooruit kijken naar de komende drukke maanden.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De Zonsondergang 
Zo rond 20 augustus is het weer zo ver: dan kunnen we vanaf ons huis de zon in zee zien zakken. Ten westen van de Mani.
Het blijft spectaculair waarvoor de gasten speciaal wachten om vanaf hun terras het schouwspel te bewonderen. Zodra de zon aan de horizon is verdwenen vertrekken de meeste voor hun diner. Maar met het verdwijnen van de zon is het feest nog niet voorbij. Het veranderende kleurenpalet en steeds meer verschijnende sterren zorgt voor een prachtig schouwspel onder de blote hemel.


Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende