Vliegtickets 2014 
Dat is op tijd! Transavia heeft de vliegtickets voor 2014 al bekend gemaakt. Een retourtje Athene is erg voordelig en nieuw is dat ze ook vliegen vanaf Eindhoven. Eens kijken of er weer zulke mooie aansluitingen komen zoals dit jaar met de binnenlandse vlucht van Olympic Air, Athene - Kythria. Hopelijk weten we eind december al meer.

Anita

[ 2 reacties ] ( 299 keer bekeken )   |  related link
Er was eens 
Er was eens een droom: wonen op een berg met uitzicht op zee. Dat we deze plek uiteindelijk echt zouden vinden op een Grieks eiland kwam niet in de droom naar voren. Ook niet dat we na vijf jaar een guesthouse zouden hebben met een diversiteit aan actieve vakanties voor onze gasten. Af en toe knijpen we elkaar even, is dit echt of dromen we....

Hierbij alle “Speciale vakanties" op een rijtje vanaf oktober 2013 t/m april 2014.

Wandelen in eigen tempo, alleen, met partner of met vrienden en natuurlijk langs de mooiste routes van het eiland. Uniek vanwege de haal- en brengservice. Ideaal voor diegenen die geen auto kunnen of willen huren. Inschrijven voor oktober kan nog altijd. Klik hier voor het programma in na- en voorjaar.

Een Yogaweek onder leiding van de Nederlandse Natasja Gras. Ze woont en werkt op Kythira en is dat jaar gestart met wekelijkse yogalessen voor eilanders en eilandgasten. Lees hier meer over Natasja en haar yoga filosofie. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in oktober.

Voor de 5e keer organiseren wij in november de Olijf-Pluk-Weken . Net als alle andere eilanders leven wij hier elk jaar weer naar toe. En onze gasten ook, getuige de steeds groter wordende groep terugkerende plukkers. Kom genieten van de natuur en doe mee met dit eeuwenoude ambacht. Klik hier voor foto’s, verhalen en inschrijfmogelijkheden.

Dit jaar maken we van Kerst op Kythira een geweldig leuk spektakel. Wijnkenner en levensgenieter Kees Wesseling laat u proeven van Griekse lekkernijen en van de beste Griekse wijnen. Dagelijks zijn er uitstapjes naar de leukste plekjes op het eiland. Klik hier voor deze speciale Culinaire Kerst.

De StilteWandelingen onder leiding van mindfulnesstrainer Rian Coumou. Optimaal genieten van de rust en de ontluikende natuur eind maart en begin april 2014. Geweldig dat de eerste inschrijvingen al weer binnen zijn. Klik hier voor dit unieke programma.

Het Griekse paasfeest valt in 2014 op zondag 20 april. Het belangrijkste Griekse feest. De week voorafgaand aan het Griekse paasfeest, Megali Evdomada, is al bijzonder. Vanaf maandag 21 april wordt het icoon van Kythira twee weken lang rondgedragen door de vele dorpjes. Een dagelijkse processie onder begeleiding van een priester. We bieden geen speciaal arrangement maar het is wel heel bijzonder om het Griekse paasfeest eens mee te maken. Boek op tijd, want de prijzen van de vluchten in de vakantieperiodes stijgen snel. Mail of bel ons gerust voor de mogelijkheden.

Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Zonsondergang 
Het hele jaar door genieten we van de zonsondergang en als we vroeg uit ons bed zijn ook van de zonsopkomst. Na 21 augustus is het altijd weer heel speciaal. Na die datum kunnen we de zon weer in zee zien zakken en zit de Mani niet langer 'in de weg'. Nu is het elke avond spannend of er niet een wolk het zicht belemmerd van de 'zeeduik'.

Anita
[ reactie toevoegen ]   |  related link
Olijven plukken 
Eind oktober starten al weer de Olijf-Pluk-Weken op Kythira. Wil je ook eens meedoen schrijf je dan nu in. Waarom weet ik niet maar dit jaar is er extra veel belangstelling. Wij genieten er elk jaar weer van en dat al vijf jaar lang. En natuurlijk krijg je overheerlijke olijfolie mee naar huis.

Wie weet tot ziens.
Anita[ 1 reactie ] ( 5383 keer bekeken )   |  related link
Ontbijt van Albert 
Ontbijt van Albert ja zelfs om 12 uur 's middags. Gasten gaan eerst zwemmen. Het is heel warm en s' morgens rond 8 uur nog niet zo brandend heet en lekker rustig op het strand. Morgen hetzelfde recept. Maar dan niet van het ontbijt want dan weet Albert er weer iets anders van te maken maar wel met brood, yohurt, vers sap, een eigerecht en lekkere kleine hapjes.

Anita

[ 1 reactie ] ( 345 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende