Wat hebben wij gedaan deze zomer? 
Over onze eerste zomer op Kythira, die voorbij vloog, lees je alles onder links Juli en Augustus .
De bouwvergunning van Frilingianika is er nog steeds niet omdat....weer veel "smoezen". Wij worden er niet warm of koud meer van wat toch ook wel zijn voordelen heeft, gewoon rustig afwachten.

Anita ;)

[ reactie toevoegen ] ( 113 keer bekeken )   |  related link
TA PODILATA! 
oftewel: De Waterfietsen. Zaterdag 6 september was onze laatste werkdag met de waterfietsen en kano's. Ze zijn allemaal al opgeruimd voor volgend jaar. We hebben er van genoten, van geleerd en vooral gezien hoe Grieken in een werksituatie met elkaar omgaan.
Vanochtend hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en dat leek, en voelde nog meer, al een eeuwigheid geleden. Zeven dagen in de week werken zonder een dag vrij is wel iets waar ik onze Griekse baas enorm om bewonder. Panayotis zit zo vol energie en hij gaat maar door dag-in dag-uit en dat nog maar sinds 28 jaar.....
Het werk op het vliegveld heb ik (Anita) ook stopgezet. De komende weken komt er veel bezoek maar is ook de verwachting dat de bouw van Frilingianika gaat starten. Inmiddels hebben we een hele lange lijst van "Things To Do".

Nog even mijn nieuwe telefoonnummer: 0030 69 82 95 40 34 (Grieks nummer).

groetjes
Anita[ 2 reacties ] ( 779 keer bekeken )   |  related link
Onze laatste dagen als Beach Boy and Girl 
en als Life-Guards. Blijkt achteraf dat onze Griekse baas nog ergens een vaag dealtje had gesloten met de havenpolitie dat wij ook een oogje in het zeil zouden houden op alle badgasten. Wisten wij natuurlijk niets van, hoorden we gisteren pas voor het eerst. Stel je voor dat er iemand verdronken was. In ieder geval stoppen we pas zondag 7 september met de waterfietsen, ondanks dat het nu erg rustig is. Twee weken geleden hadden we nog een wachtlijst voor de verhuur nu zijn we blij als er iemand langs komt. Maar we houden `poli prozochi` en blijven over het water turen.
Een schildpad met een doorsnee van een meter hebben we al een paar keer voorbij zien zwemmen. Zo nu en dan steekt hij zijn hoofd (zo groot als een mensenhoofd) boven water en kijkt wat er op het strand gebeurd. Het schijnt overigens dat zijn grote broer ook in de baai rond zwemt. Hem hebben we echter nog niet mogen bewonderen.
We zijn inmiddels gewend aan het regelmatige uitvallen van de electriciteit en daarom hebben we als back-up een gaskookstel aangeschaft met bijbehorende gasfles. Onze buitengewoon aardige buurman George (Yiorgos) heeft geholpen bij het aansluiten. Nadat hij de gaskraan per ongeluk volledig opendraaiende in plaats van dicht zijn we we allen even heel hard naar buiten gerend, wel met de gaskraan weer dicht uiteraard.
Vanochtend zitten we voor de verandering eens zonder water in Frilingianika. Blijkt er een waterleiding gesprongen. Inmiddels is er een grote graafmachine gearriveerd om een handje te helpen bij het vinden van het euvel. Na een dag strand is een douche wel aangenaam we zullen het vanavond wel merken.
Waar we nog steeds op zitten te wachten is de laatste check van onze ruine in Frilingianika. Volgens onze aannemer gaat dit morgen 3 september gebeuren, echt waar!

Het toeristenseizoen loopt nu echt op zijn einde en ook alle Grieken en buitenlanders met vakantiehuizen op Kythira vertrekken nu. De meeste Grieken wonen nu in Australie of Athene maar zijn vaak geboren en opgegroeid op Kythira. Hierdoor zijn we inmiddels veel te weten gekomen over ons dorpje. Oorspronkelijk werd het dorp bewoond door de families Frilingos (de naamgevers van het dorp) en Notaras met hier en daar een verdwaalde Mavromati (zwart oog). Blijkt dat onze ruine vroeger een schoenmakerijtje was en het kruispunt voor ons huisje een gezellig pleintje waar dansfeesten werden gehouden. Een oud vrouwtje uit het dorp heeft zich nog eens met succes vastgeketend aan de oude pijnboom voor ons huis toen deze dreigde te worden omgehakt ter verbreding van de weg. Zo horen we steeds meer over het dorp en raken we er steeds meer aan gehecht. Dat wordt nog wat als we straks naar Pitsinades moeten....

Albert en Anita

NB: ons Nederlandse mobiele nummer 00 31 - 61 90 35 723
komt per 7 september te vervallen.

Als geheugensteuntje hieronder onze ruine[ 1 reactie ] ( 864 keer bekeken )   |  related link
Allebei op het strand in Kapsali 
De hele week zijn we samen op het strand in Kapsali te vinden met de verhuur van de waterfietsen als een soort David Hasselhoff en Pamela Anderson (in hun goede tijd) inclusief verrekijker, brancard en reddingsboei. Dat is erg gezellig zo samen maar ook wel nodig want vanaf het moment dat we er zitten stromen de mensen langs om de fietsen te huren. Voornamelijk Grieken. In een week tijd is ons Grieks al weer een stuk beter. Ondertussen worden we dan uitgenodigd voor koffie's en feestjes. Dit doen we 's morgens vroeg of in de avonduren. Elke dag sjees ik ook nog van Zuid naar Noord om een paar uur te werken op het vliegveld voor de autoverhuur en weer terug om Albert bij te staan op het strand. Nu is dit allemaal heel goed te doen als we niet een baas hadden die er niet van houdt dat wij te veel met de klanten praten. Het liefst loopt hij, behalve op ons, ook nog te mopperen op de klanten (stel je voor dat je tevreden klanten hebt die terug willen komen). Verder is onze dagelijkse opdracht: 'poli prozochi' (veel aandacht cq voorzichtigheid) en we moeten continue naar de zee staren om de waterfietsen scherp in de gaten te houden. Hier wringt het af en toe maar na een week zijn we gewend aan deze Griekse werkgever(en hij is gelukkig niet de hele dag op het strand aanwezig). Hij spreekt geen Engels dus als hij wat onverstaanbaars in het Grieks gromt zeggen wij niets of roepen we 'kala'(goed), 'nai'(ja) of 'endaksie'(ok).
Laten we het zo zeggen: onze ideeŽn over serviceverleing zijn totaal andere dan wat wij hier meemaken.

Inmiddels hebben we ook een foto album geplaatst op onze weblog (zie 'Foto's Kythira' onderaan de Links) en deze zullen we regelmatig uitbreiden.

We lopen wel achter met het beantwoorden van al onze mail, geduld allemaal. Skypen doen we weer in september.

zonnige en warme groetjes
Anita en Albert

[ 4 reacties ] ( 2218 keer bekeken )   |  related link
Albert als Beach Boy 
Het is zover. Vandaag is Albert gestart met het werken op het strand van Kapsali: het verhuren van waterfietsen! Om 9 uur vanochtend is hij vertrokken. Om 11 uur belde hij om te vertellen dat het allemaal wel erg vaag was tot nu toe. De waterfietsen liggen klaar, zijn schoongemaakt en nu? Na een maand werken voor Panajotis ben ik een beetje gewend in het werken met/voor een Griek. Als ervaringsdeskundige weet ik dat ze niet uitblinken in communicatie. Het heeft geen zin vragen te stellen want antwoorden krijg je niet(of de verkeerde). Rustig afwachten is het beste want ieder moment kan er flink in het Grieks geschreeuwd worden en dan wordt er van alles van je verwacht: grigora, grigora(snel snel). Alleen wat(?!) is dan nog niet duidelijk. Het is een hele belevenis elke dag. Vanaf maandag help ik Albert op het strand en blijf ik op het vliegveld assisteren met de auto-verhuur. Het zijn drukke maar erg interessante tijden.
Anita


[ 1 reactie ] ( 757 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende