Er zit beweging in onze projecten. 
Een paar dagen na ontvangst van onze bouwvergunning voor Frilingianika is men ook gaan graven op ons grote stuk grond. Hebben we 9 maanden gewacht op de bouwvergunning voor de 2 huisjes en dan denkt onze aannemer binnen 3 maanden de vergunning voor het grotere project te hebben?! In al zijn enthousiasme is hij alvast gestart.

[

We hebben ook een nieuw vriendinnetje; PiePie(dubbel griekse P). Ze zat op ons dak van de Kamara heel hard te piepen. We geven haar nu te eten en zo is ze niet meer bij ons weg te slaan. Omdat we vandaag naar Nederland gaan zorgen onze buren, Fred en Mie, voor zowel Tipsie als Piepie.Albert&Anita


[ 1 reactie ] ( 1086 keer bekeken )   |  related link
Kanie Krio! (het is koud) 
Afgelopen zaterdag was het 14 graden en de hele dag regen...brrr. Te koud voor september. Henk en Wia en Dirk, een dag later, hebben we wel met het zonnetje erbij uit kunnen zwaaien. Bedankt voor jullie gezelligheid en Wia? smaakt de wijn al weer?

Ondertussen is ons ADSL uit de lucht en zitten we nu in een Kafeneon op een open wireless internet onze mail bij te werken. Want nieuws is er zeker. Onze bouwvergunning voor Frilingianika is binnen en maandag as gaat men echt beginnen. Geweldig allemaal maar wat wil het geval, de komende weken zijn wij in Nederland om daar ons huis leeg te maken en op te ruimen. Laten wij onze Griekse aannemer zijn gang gaan zonder ons toezicht? We hebben afgesproken dat hij het dak, de deur en de vloer gaat doen en pas verder gaat als wij terug zijn. Het lijkt ons een duidelijke afspraak maar hoe zien de Grieken dat?!

Tot gauw,
Albert&AnitaDe bloei in september

[ reactie toevoegen ] ( 77 keer bekeken )   |  related link
Wat hebben wij gedaan deze zomer? 
Over onze eerste zomer op Kythira, die voorbij vloog, lees je alles onder links Juli en Augustus .
De bouwvergunning van Frilingianika is er nog steeds niet omdat....weer veel "smoezen". Wij worden er niet warm of koud meer van wat toch ook wel zijn voordelen heeft, gewoon rustig afwachten.

Anita ;)

[ reactie toevoegen ] ( 113 keer bekeken )   |  related link
TA PODILATA! 
oftewel: De Waterfietsen. Zaterdag 6 september was onze laatste werkdag met de waterfietsen en kano's. Ze zijn allemaal al opgeruimd voor volgend jaar. We hebben er van genoten, van geleerd en vooral gezien hoe Grieken in een werksituatie met elkaar omgaan.
Vanochtend hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en dat leek, en voelde nog meer, al een eeuwigheid geleden. Zeven dagen in de week werken zonder een dag vrij is wel iets waar ik onze Griekse baas enorm om bewonder. Panayotis zit zo vol energie en hij gaat maar door dag-in dag-uit en dat nog maar sinds 28 jaar.....
Het werk op het vliegveld heb ik (Anita) ook stopgezet. De komende weken komt er veel bezoek maar is ook de verwachting dat de bouw van Frilingianika gaat starten. Inmiddels hebben we een hele lange lijst van "Things To Do".

Nog even mijn nieuwe telefoonnummer: 0030 69 82 95 40 34 (Grieks nummer).

groetjes
Anita[ 2 reacties ] ( 787 keer bekeken )   |  related link
Onze laatste dagen als Beach Boy and Girl 
en als Life-Guards. Blijkt achteraf dat onze Griekse baas nog ergens een vaag dealtje had gesloten met de havenpolitie dat wij ook een oogje in het zeil zouden houden op alle badgasten. Wisten wij natuurlijk niets van, hoorden we gisteren pas voor het eerst. Stel je voor dat er iemand verdronken was. In ieder geval stoppen we pas zondag 7 september met de waterfietsen, ondanks dat het nu erg rustig is. Twee weken geleden hadden we nog een wachtlijst voor de verhuur nu zijn we blij als er iemand langs komt. Maar we houden `poli prozochi` en blijven over het water turen.
Een schildpad met een doorsnee van een meter hebben we al een paar keer voorbij zien zwemmen. Zo nu en dan steekt hij zijn hoofd (zo groot als een mensenhoofd) boven water en kijkt wat er op het strand gebeurd. Het schijnt overigens dat zijn grote broer ook in de baai rond zwemt. Hem hebben we echter nog niet mogen bewonderen.
We zijn inmiddels gewend aan het regelmatige uitvallen van de electriciteit en daarom hebben we als back-up een gaskookstel aangeschaft met bijbehorende gasfles. Onze buitengewoon aardige buurman George (Yiorgos) heeft geholpen bij het aansluiten. Nadat hij de gaskraan per ongeluk volledig opendraaiende in plaats van dicht zijn we we allen even heel hard naar buiten gerend, wel met de gaskraan weer dicht uiteraard.
Vanochtend zitten we voor de verandering eens zonder water in Frilingianika. Blijkt er een waterleiding gesprongen. Inmiddels is er een grote graafmachine gearriveerd om een handje te helpen bij het vinden van het euvel. Na een dag strand is een douche wel aangenaam we zullen het vanavond wel merken.
Waar we nog steeds op zitten te wachten is de laatste check van onze ruine in Frilingianika. Volgens onze aannemer gaat dit morgen 3 september gebeuren, echt waar!

Het toeristenseizoen loopt nu echt op zijn einde en ook alle Grieken en buitenlanders met vakantiehuizen op Kythira vertrekken nu. De meeste Grieken wonen nu in Australie of Athene maar zijn vaak geboren en opgegroeid op Kythira. Hierdoor zijn we inmiddels veel te weten gekomen over ons dorpje. Oorspronkelijk werd het dorp bewoond door de families Frilingos (de naamgevers van het dorp) en Notaras met hier en daar een verdwaalde Mavromati (zwart oog). Blijkt dat onze ruine vroeger een schoenmakerijtje was en het kruispunt voor ons huisje een gezellig pleintje waar dansfeesten werden gehouden. Een oud vrouwtje uit het dorp heeft zich nog eens met succes vastgeketend aan de oude pijnboom voor ons huis toen deze dreigde te worden omgehakt ter verbreding van de weg. Zo horen we steeds meer over het dorp en raken we er steeds meer aan gehecht. Dat wordt nog wat als we straks naar Pitsinades moeten....

Albert en Anita

NB: ons Nederlandse mobiele nummer 00 31 - 61 90 35 723
komt per 7 september te vervallen.

Als geheugensteuntje hieronder onze ruine[ 1 reactie ] ( 872 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende