Kunnen wij zonder wasdroger? 
Vanochtend is de wasdroger er mee gestopt! Na wat onderzoek blijkt er iets te zijn met de motor. Met 4 wasmanden vol en 1 mand vol natte was, kunnen we niet wachten tot er eindelijk een specialist ten tonele verschijnt. In deze tijd van het jaar onmogelijk. Een wasje buiten ophangen is zo droog maar echt ideaal en snel werken is er niet bij. Terug naar onze leverancier al waar wij dik 2 uur rondgehangen hebben in de winkel en uiteindelijk zijn vertrokken met een gloednieuwe wasdroger. De oude wordt gerepareerd maar dat kan wel een paar weken duren. Vorig jaar zomer begaf de strijkmachine het. Inmiddels hebben we diverse apparten dubbel wat weer de nodige bergruimte vraagt. Toch maar eens kledingkast ontruimen(met veel te veel overbodige kleding)??
Ai

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Juli 2011: de maand van de archeologie 
Kijk op de website van We dig Kythera voor het laatste nieuws. In september wordt er weer 'gegraven' want op Paleokastro, de hoofdstad van Kythira van 4000 jaar geleden, zijn veel ontdekkingen gedaan.
Je kunt zelfs meedoen nu in september of volgend jaar zomer.

Veel kijkplezier en ga vooral naar het onderdeel: About Kythera en dan de eerste video van 1987(neem er een drankje bij want het is ca 20 minuten en wel het geluid aan).

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het paradijs 
Vandaag was het zo kraakhelder dat we achter Antikythira de contouren van Kreta konden waarnemen. Het zeewater was als glas. Zo helder en fris en zelfs met een lager staande zon bleef het helder. Buiten ruikt het naar lavendel, basilicum, citroen en jasmijn en de kruidige Kythiriaanse luchtjes. Een erg energieke dag alsof er geen crisis is op de hele wereld en zeer nare Noorse mannen.
Naast de smoorhete dagen, waarbij het zweet je al uitbreekt bij het verplaatsen van een voet, zijn er veel van deze paradijselijke dagen ook in de zomermaanden.
Echt genieten,
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Smoorheet 
Het overkomt me niet vaak maar vanmiddag rond een uur of 5 zijn we van het strand gevlucht voor de hitte. Zo'n vochtige warmte waarbij het niet uitmaakt of je nu in zee zit of dat je op het strand op je handdoekje ligt, nat blijf je(of waren we toch wat onrustig vanwege de hoeveelheid werk wat er nog lag?).

In september kom ik weer met nieuwe verhalen van de afgelopen zomer en dan vooral de anekdotes die we beleven met onze gasten en het zomerleven op Kythira.

Binnenkort komen we met vernieuwde september-aanbiedingen.

Anita[ 1 reactie ] ( 608 keer bekeken )   |  related link
Mozaieken? 
Een workshop mozaieken op Kythira exclusief in juli en augustus. Klik hier voor meer informatie en hoe in contact te komen met de Griekse kunstenares, en lerares in Athene, Aliki Rigou.

En....
de nieuwste Kythera Summer Edition 2011 is uit. Weer boordevol informatie en ook nog leuk om te lezen na de zomer.

Fijne vakantie!
Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende