Bosbrand, vervolg 
Het vuur is flink aangewakkerd vandaag. Onderstaande foto is van een uur of 4 in de middag. Met links in de verte het klooster Agia Moni. Om 18.00 uur was het al over de berg gekropen en heeft paleo Kastro in vuur en vlam gezet. Er wordt nu zelfs gesproken over evacuatie van het dorp Mitata....

Vandaag kwamen nog extra hulptroepen in de vorm van brandweertanks van het vaste land. De hele dag waren er 4 watervliegtuigen en 2 helikopters bezig om zeewater te lozen op de brand.

Anita


[ 1 reactie ] ( 623 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand 
Vreselijk vreselijk. De eerste bosbrand, en hopelijk de laatste, dit jaar op Kythira. Zaterdagmiddag is het begonnen aan de oostkant. De weg richting Paleopoli, Diakofti en Avlemonas. Gisteravond om 21:00 uur kroop het vuur omhoog richting de televisiemasten.

Het is nu zondag 15 augustus, een feestdag in heel Griekenland, de rookpluimen stijgen al weer op uit de vallei. De mannen krijgen geen tijd om te feesten. Eerst moet de brand worden geblust.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kythira op de televisie  
Televisieomroep Skai heeft met het programma Jemista(mix) oa weer stukjes over Kythira uitgezonden. Dit keer Diakofti, Kapsali en kapitein Spiros die gasten meeneemt in zijn boot naar Xutra. Het ei-eiland voor de kust van Kapsali. Hierbij de link.
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=203286
Rechts onder in beeld kun je zien wanneer Kythira wordt uitgezonden.

Veel kijkplezier,
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kunst op Kythira(vervolg II) 
En toen kwamen de Grieken....met schitterende foto's en handgemaakte ijzeren voorwerpen als sloten en lampen. In eerste instantie zouden ze hun kunst bij een vriend in Aroniadika in de winkel hangen. Een uur na verzending van de uitnodiging was er mot dus gewoon ruzie. Op naar Albert&Anita of wij nog plek hebben. Jawel op de buitenmuur.
Zie hier het resultaat.

Gisteravond de 7e was de openingsavond. De foto- en ijzer expositie zal blijven hangen t/m 17 augustus.
Om alles op de juiste plek te zetten en te hangen was nog best een karwei.

Er was danook veel hulp van jong en oud.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kunst op Kythira(vervolg I) 

De openingsavond was een succes. Heel veel mensen en maar liefst vier verkochte schilderijen! Het zal niet elke avond zo`n drukte zijn, kan ook niet want we willen wel een beetje rust voor onze gasten. Maar leuk was het alleen al om te organiseren.
T/m 20 augustus hangen de schilderijen in de binnentuin van 18:00 - 21:00 uur. Op de achtergrond hangen de schilderijen van Caroline Klaassen aan 'haar muur'.

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende