Meer brand. 
De lucht kleurt oranje 's avonds en er is inmiddels een groot gebied afgebrand. het zwarte gearceerde gebied is min of meer geheel platgebrand.
Vanmorgen leek het er op dat alles onder controle was maar toen de wind plotseling opstak ontstonden er weer een aantal grote brandhaarden. Op dit moment is er nog een grote brandhaard nabij Filigianika en Mitata. Het leger is ingezet en er komen nog steeds brandweerwagens van het vaste land. Maar het is beangstigend te zien hoe het vuur ondanks al deze inspanningen zich zo gemakkelijk verspreid.Maanlandschap Paliopoli


Avondrood vanuit Fos ke Choros


Albert

p.s. Op You tube zijn wat video's van de brand te vinden:

http://www.youtube.com/watch?v=6VDCNZGY93w


http://www.youtube.com/watch?v=kfvpW99onqY


http://www.youtube.com/watch?v=lxklkEnZpCQ


http://www.youtube.com/watch?v=3Gl1Ht4Vpq4


[

[ 2 reacties ] ( 850 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand, vervolg 
Het brandt nog!
Gisteravond is het dorp Viaradika geevacueerd. Nadien zijn er 2 huizen afgebrand. Olijfboomgaarden met duizenden bomen zijn vernietigd. Huilende Grieken. Op de heuvels van Avlemonas zijn geiten en kippen omgekomen. Het is een nachtmerrie. Vliegtuigen en helikopters, brandweerauto`s en mensen iedereen doet wat'ie kan.
Het brandt nog.Anita

[ reactie toevoegen ] ( 23 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand, vervolg 
Het vuur is flink aangewakkerd vandaag. Onderstaande foto is van een uur of 4 in de middag. Met links in de verte het klooster Agia Moni. Om 18.00 uur was het al over de berg gekropen en heeft paleo Kastro in vuur en vlam gezet. Er wordt nu zelfs gesproken over evacuatie van het dorp Mitata....

Vandaag kwamen nog extra hulptroepen in de vorm van brandweertanks van het vaste land. De hele dag waren er 4 watervliegtuigen en 2 helikopters bezig om zeewater te lozen op de brand.

Anita


[ 1 reactie ] ( 644 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand 
Vreselijk vreselijk. De eerste bosbrand, en hopelijk de laatste, dit jaar op Kythira. Zaterdagmiddag is het begonnen aan de oostkant. De weg richting Paleopoli, Diakofti en Avlemonas. Gisteravond om 21:00 uur kroop het vuur omhoog richting de televisiemasten.

Het is nu zondag 15 augustus, een feestdag in heel Griekenland, de rookpluimen stijgen al weer op uit de vallei. De mannen krijgen geen tijd om te feesten. Eerst moet de brand worden geblust.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kythira op de televisie  
Televisieomroep Skai heeft met het programma Jemista(mix) oa weer stukjes over Kythira uitgezonden. Dit keer Diakofti, Kapsali en kapitein Spiros die gasten meeneemt in zijn boot naar Xutra. Het ei-eiland voor de kust van Kapsali. Hierbij de link.
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=203286
Rechts onder in beeld kun je zien wanneer Kythira wordt uitgezonden.

Veel kijkplezier,
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende