Olympic Air  
Olympic Air blijft de binnenlandse vlucht Athene - Kythira verzorgen. Klik hier voor het overzicht na 31 oktober 2010 t/m 26 maart 2011. .
We kunnen nu definitief ReisVoorstellen maken voor de Olijf-Pluk-Weken in november. Voor alle informatie klik hier.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 147 keer bekeken )   |  related link
DE BRAND IS ONDER CONTROLE 
Jippie, wat een rust. Al 2 dagen geen wolkje aan de lucht. Het ziet er allemaal rustig uit. Er zijn nog wel heel veel brandweerauto's en mannen die waken over de het verbrande gebied. Maar ja éénmaal verbrandt dan valt er nog weinig te branden. De randen van het verbrande gebied worden nu goed in de gaten gehouden. Nu verlangen we naar heel veel regen, ja sorry voor iedere vakantieganger, die al het zwarte as kan wegspoelen en de mooie bosjes weer kan laten groeien.

Albert&Anita

[ 2 reacties ] ( 708 keer bekeken )   |  related link
Meer brand. 
De lucht kleurt oranje 's avonds en er is inmiddels een groot gebied afgebrand. het zwarte gearceerde gebied is min of meer geheel platgebrand.
Vanmorgen leek het er op dat alles onder controle was maar toen de wind plotseling opstak ontstonden er weer een aantal grote brandhaarden. Op dit moment is er nog een grote brandhaard nabij Filigianika en Mitata. Het leger is ingezet en er komen nog steeds brandweerwagens van het vaste land. Maar het is beangstigend te zien hoe het vuur ondanks al deze inspanningen zich zo gemakkelijk verspreid.Maanlandschap Paliopoli


Avondrood vanuit Fos ke Choros


Albert

p.s. Op You tube zijn wat video's van de brand te vinden:

http://www.youtube.com/watch?v=6VDCNZGY93w


http://www.youtube.com/watch?v=kfvpW99onqY


http://www.youtube.com/watch?v=lxklkEnZpCQ


http://www.youtube.com/watch?v=3Gl1Ht4Vpq4


[

[ 2 reacties ] ( 863 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand, vervolg 
Het brandt nog!
Gisteravond is het dorp Viaradika geevacueerd. Nadien zijn er 2 huizen afgebrand. Olijfboomgaarden met duizenden bomen zijn vernietigd. Huilende Grieken. Op de heuvels van Avlemonas zijn geiten en kippen omgekomen. Het is een nachtmerrie. Vliegtuigen en helikopters, brandweerauto`s en mensen iedereen doet wat'ie kan.
Het brandt nog.Anita

[ reactie toevoegen ] ( 23 keer bekeken )   |  related link
Bosbrand, vervolg 
Het vuur is flink aangewakkerd vandaag. Onderstaande foto is van een uur of 4 in de middag. Met links in de verte het klooster Agia Moni. Om 18.00 uur was het al over de berg gekropen en heeft paleo Kastro in vuur en vlam gezet. Er wordt nu zelfs gesproken over evacuatie van het dorp Mitata....

Vandaag kwamen nog extra hulptroepen in de vorm van brandweertanks van het vaste land. De hele dag waren er 4 watervliegtuigen en 2 helikopters bezig om zeewater te lozen op de brand.

Anita


[ 1 reactie ] ( 652 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende