De Kythira Kriebel 
doet het weer. De kriebels waren tijdelijk uit beeld. Wil je direct de kriebels lezen klik hier. Uiteraard kun je je eigen Kythira Kriebel toevoegen.

Anita

NB: we hebben het nog steeds razendruk. Foto`s en juli en augustus komen er echt aan.

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
Zomer Jazz Fiets Tour in Groningen  
Op 28 en 29 augustus is het weer zo ver. In Groningen kun je al fietsend door het schitterende landschap een bezoekje brengen aan de oude kerkjes en daarbij genieten van muziek. Wat hebben wij daar nu nog mee te doen?
Onze Antwerpse buurman in Frilingianika op Kythira, Fred van Hove is een beroemd pianist. Hij vertrekt vandaag richting Groningen om te gaan piano spelen tijdens de Zomer Jazz Festival Fiets Tour. Toen wij nog in Groningen woonden fietsten wij daar, op mooie dagen, regelmatig rond. Een aanrader.
Op 29 augustus speelt Fred in de kerk in Fransum. Voor het hele programma ga naar www.zjft.nl.

Anita[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
De windmolens waaien weer over Kythira 
Afgelopen maandagavond was er een informatiebijeenkomst van 8 - 10 uur `s avonds in het cultureel centrum in Potamos. Lange verhalen in het Grieks, met een korte vertaling in het Engels, en veel sprekers. (af en toe dacht ik: welke film is dit waarin wij spelen?)
Later nog tot 1 uur in de nacht op de platia(plein) nagepraat met een groep Grieken en buitenlanders(diverse kampen). Het is nog steeds hetzelfde verhaal als een jaar geleden met een groot belangrijk verschil: veel niet-Grieken maken zich er drukker om. Dat is goed want daar zit het grote geld en de macht en planmatig samenwerken om te voorkomen dat "ons" eiland wordt volgestampt met beton en ijzer.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 9 keer bekeken )   |  related link
We draaien op volle toeren 
De eerste Griekse gasten hebben we gister uitgezwaaid. Twee stellen en een gezin. De volgende gasten zijn al weer geinstalleerd. Het enthousiasme van al onze gasten is overdonderend. De appartementen, de inrichting ,de uitzichten, zo fijn midden op het eiland, louter lof. We gaan bijna naast onze schoenen(slippertjes)lopen...
Het samenwerken, tussen Albert en mij, gaat steeds beter en sneller. Toch zijn we de hele dag druk pas om 16.00 a 17.00 uur hebben we behoefte aan én tijd voor een rustpauze. Wel heel jammer voor Brenda want zo kunnen wij haar weinig van Kythira laten zien. In de avonduren doen we wel veel samen. De opera Carmen, een volle maan picknick op het strand of gewoon na het zwemmen uitgebreid Grieks eten onder de platanen in Skandia.

Anita

NB: Juli 2009 is in de maak

[ 1 reactie ] ( 618 keer bekeken )   |  related link
Genieten doen we ook 
Na een week duwen en trekken bij de timmerman, loodgieter en electricien is er heel wat bereikt. We hebben telefoon, internet op elke kamer en wireless in de gezamelijke ruimte. De reservetank is met water gevuld, in augustus een must omdat het kan zijn dat het water tijdelijk "op" is.
Wat onze engineer razendsnel heeft geregeld is dat onze vergunning is "gesloten" en we nu volledige electriciteit hebben. Sinds maandag zijn drie kamers bezet en vanaf morgen alle vier. Vooral belangrijk: Brenda is veilig gearriveerd!
We concentreren ons in augustus op onze gasten, schoonmaken, hier en daar nog wat opruimen(er is nog heel veel op te ruimen) maar ook genieten van deze uitzonderlijk drukke maand. Samen met Brenda zijn we veel op pad.

Anita

[ 2 reacties ] ( 660 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende