De Nederlandse ambassadeur uit Athene  
Jan Versteeg, de Nederlandse ambassadeur uit Athene en tweede van links op de foto, kwam naar Kythira voor de expositie 'from Holland to Kythera'. Hij nam ook nog de tijd voor een bezoek aan Mylopotamos en ons! Wat een grote eer. Ter afsluiting van zijn eerste bezoek aan Kythira, dat er nog vele moge volgen, hebben we samen genoten van een heerlijke en gezellige lunch.

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Winnie the Witch 
Oftewel Hennie de heks. Prachtig geillustreerde kinderboeken door Korky Paul. Korky is van origine Zuid-Afrikaan, woont in Engeland en heeft al meer dan 30 jaar een vakantie huis op Kythira. Hij is onze buurman in de zomermaanden. Gisteravond zijn we naar de opening van zijn expositie geweest. Hij viert dat hij al 25 jaar de boeken van Winnie the Witch illustreert en dat vierden wij graag met hem mee. Inmiddels hebben wij ook een door hem gesigneerd exemplaar.


Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Inspiratie! 
Onze vriend Peter Thoes, architect en kunstenaar, is geinspireerd door ons huis en heeft deze voor ons geschilderd. Maar liefst twee! We mochten er een van kiezen. Dat is deze geworden omdat het zo mooi weergeeft hoe de zon en wolken kunnen spelen met de kleuren van het huis. Het licht(Fos)in de namiddag.


Anita

NB: op dit moment is er een expositie waar meer werk hangt van Peter. Gallerie "Follow your Art" in Kapsali, Kythira. T/m 24 juli.

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kythera Summer Edition 2014 
De informatieve en goed verzorgde eilandkrant is er weer! Deels in het Engels en deels in het Grieks. Van de redactie hebben wij een exemplaar per mail ontvangen om rond te mailen. Wil jij ook een mail exemplaar? Stuur mij dan een berichtje, anita@eengriekseiland.nl.

Anita[ 1 reactie ] ( 117 keer bekeken )   |  related link
Op veler verzoek 
Eindelijk! Ze zijn weer terug op onze website. De prachtige foto's van de wilde bloemen op Kythira en van de honderden kerkjes en kapelletjes op het eiland.
Beide overzichten zijn nog lang niet volledig. We proberen de collectie's aan te vullen zodra we maar even tijd hebben. Wordt dus vervolgd!
Klik hier voor de bloemen
Klik hier voor de kerkjes

Veel kijk plezier!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende