Het paradijs 
Vandaag was het zo kraakhelder dat we achter Antikythira de contouren van Kreta konden waarnemen. Het zeewater was als glas. Zo helder en fris en zelfs met een lager staande zon bleef het helder. Buiten ruikt het naar lavendel, basilicum, citroen en jasmijn en de kruidige Kythiriaanse luchtjes. Een erg energieke dag alsof er geen crisis is op de hele wereld en zeer nare Noorse mannen.
Naast de smoorhete dagen, waarbij het zweet je al uitbreekt bij het verplaatsen van een voet, zijn er veel van deze paradijselijke dagen ook in de zomermaanden.
Echt genieten,
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Smoorheet 
Het overkomt me niet vaak maar vanmiddag rond een uur of 5 zijn we van het strand gevlucht voor de hitte. Zo'n vochtige warmte waarbij het niet uitmaakt of je nu in zee zit of dat je op het strand op je handdoekje ligt, nat blijf je(of waren we toch wat onrustig vanwege de hoeveelheid werk wat er nog lag?).

In september kom ik weer met nieuwe verhalen van de afgelopen zomer en dan vooral de anekdotes die we beleven met onze gasten en het zomerleven op Kythira.

Binnenkort komen we met vernieuwde september-aanbiedingen.

Anita[ 1 reactie ] ( 574 keer bekeken )   |  related link
Mozaieken? 
Een workshop mozaieken op Kythira exclusief in juli en augustus. Klik hier voor meer informatie en hoe in contact te komen met de Griekse kunstenares, en lerares in Athene, Aliki Rigou.

En....
de nieuwste Kythera Summer Edition 2011 is uit. Weer boordevol informatie en ook nog leuk om te lezen na de zomer.

Fijne vakantie!
Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Het Griekse Parlement is akkoord 
Het bezuinigingsplan is vandaag akkoord bevonden. We vonden het best heel spannend en zijn heel blij met de uitslag. De conclusie is dat, een kleine meerderheid, van de Griekse bevolking wil veranderen of op zijn minst een beter sociaal systeem en minder zwart geld circuits.

Bravo, proost op Griekenland.
Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nieuws uit Athene 
Klik hier en lees hoe het is in Athene op dit moment. We krijgen reacties van mensen die het 'eng' lijkt om via Athene te reizen. De protesten en eventuele onlusten zijn in een klein gedeelte. Lees in het artikel de waarheid van Atheners en nog meer.....
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende