Het is zeer warm 
De hitte is gekomen op Kythira en ook in onze lijven. Schoonmaken en opruimen in bijna 40 graden valt niet mee. De hele dag door smachten we naar water, een dorst dat we hebben. Dat ik water met ijsblokjes prefereer is een unicum. Dat vind ik normaal veel te koud. Maar geen gezeur er zijn veel leuke dingen te beleven op Kythira in de zomermaanden. Naast de jaarlijks terugkerende wijnfeesten en dansavonden is er weer een vol programma in het prachtige theater Zeidoros in Kapsali . Met een heuse opera...Op dit moment exposeert Caroline Klaassen er met haar schilderijen; Colours of Kythira, t/m 31 juli. Vanaf 1 augustus exposeert Kathleen Jay in het Cultureel Centrum in Potamos. Vanaf 14 augustus Mie van Cakeberghe . Alle drie maken ze prachtige schilderijen.
Nieuw op Kythira zijn de tango-dans-avonden ! Op de mooiste pleinen zijn 14 dansparen, uit Nederland, in de avonduren te bewonderen. Op sommige avonden met live-muziek.
Van al die prachtige dames krijgen de Grieken het ook heel warm wat dat gaat worden met de live-muziek....
Anita


[ reactie toevoegen ] ( 30 keer bekeken )   |  related link
Het eerste feest op Fos kè Chóros  

Clive(49) was gister jarig en hij wilde een klein feestje, maximaal 10 mensen. Wij hebben ruimte(choros) en het leek hem geweldig dat bij ons te vieren. Super want dit was direct een goede aftrap voor ons. Naarmate de week vorderde werd het genodigde gezelschap steeds groter. Gisteravond was het uitgegroeid tot 30 mensen. Lange leve Clive!, Fos ke Choros! en vooral de nieuwe grill-shop in Potamos. De vers gegrilde kippetjes smaakten voortreffelijk samen met de thuis bereide en meegebrachte salades, rijstschotels, taarten, etc door de gasten.

Vandaag verder met opruimen en schoonmaken voor de invasie in augustus.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 23 keer bekeken )   |  related link
Een gekkenhuis 
IN AUGUSTUS ZITTEN WE HELEMAAL VOLGEBOEKT.Vanaf 25 augustus hebben we pas weer ruimte. Sinds 3 dagen staan wij op www.kythera.gr en vanaf dat moment is de telefoon gaan en blijven rinkelen. Mooi dat alle Grieken ons huis vinden. Op dit moment hebben we van de 4 appartementen al drie verhuurd.
We rennen ons rot en dat in 35 graden ;)

Anita

[ 1 reactie ] ( 566 keer bekeken )   |  related link
Martha, Jurrien en Casper 
Onze eerste gasten, BEDANKT! Voor de feedback, de helpende hand, de gezellige etentjes en voor de prachtige foto`s. Jurrien heeft er een hele serie geschoten. Een aantal foto`s gaan we gebruiken voor onze website. Voor een eerste blik ga dan naar Project Fos ke Choros II. Veel van binnen....

Bij ons thuis in Frilingianika aan de home-made Pastitsio. Ze hebben er goed van gegeten.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 29 keer bekeken )   |  related link
De week van de ongelukken 
Het begon met Martha, onze gaste, die zo viel dat ze haar enkel verstuikte en onder de schaafwondjes zit. Het was wel de avond dat ze wandelend naar het Kafeneon zijn geweest. Het gebeurde op de terugweg. Toch te veel ouzo`s?
Een kennis brak haar been op 2 plekken, operatie in Sparti(vasteland).
Een vriend haalde zijn knie open aan spijker, 10 hechtingen.
Albert trapte met zijn voet in een punaise, in huis(waar kwam die vandaan?). Geen hechtingen.
En ik, ik verdraaide mijn knie dusdanig dat het halve dorp afkwam op mijn gegil. Ik stap weer vrolijk rond(een oude kwaal).
Tijd voor een leuk plaatje. Tenminste dat vinden wij want een foto van ons allebei in Fos kè Chóros zijn er(nog) niet veel.

Ontzettend bedankt Peter en Gonny.

Anita

[ 2 reacties ] ( 728 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende