Verkoop van de mooiste Griekse stranden!  
Herinner je nog een paar jaar geleden dat de Griekse overheid opperde dat er eilanden verkocht zouden gaan worden om zo inkomsten te genereren en de schuldenlast te verlagen? Daarna werd het stil.
De Griekse eilanden zijn nog niet verkocht. Wel heeft de overheid een honderdtal prachtige Griekse stranden op het oog om te verkopen. Onder druk van de Troika. Een onbewoond eiland is wat anders dan het mooiste strand van Kythira die op de lijst staat! Ik vrees het ergste want regels als archeologisch grondgebied worden snel van tafel geveegd en projectontwikkelaars kunnen er hele lelijke hotels op gaan bouwen met alle gevolgen van dien.
Over de verkoop van de stranden vind je bijna niets in de buitenlandse pers, noch in de Griekse pers. Dit artikel in het Engels is wel duidelijke en tevens kun je een petitie tekenen tegen de verkoop. Doen hoor!
http://www.greenfudge.org/2014/05/24/cr ... map=%5B%5D

Anita

[ 3 reacties ] ( 1651 keer bekeken )   |  related link
Nieuw Grieks tv programma! 
Met Kythira in de picture. Klik op deze link http://webtv.nerit.gr/katigories/psixag ... me-ellada/ en krijgt een vleugje Griekenland en Kythira in het bijzonder. Al spreek je geen Grieks dan is het nog leuk om naar de beelden te kijken.

Veel plezier!
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Prachtige video 
Ben je nog nooit in Griekenland geweest, twijfel je, wil je heel graag maar kun je niet komen? of ben je juist dol op Griekenland? Deze video is voor iedereen een feest. Echt genieten.
Klik hier voor prachtige plaatjes en teksten(in het Engels)
Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Grieks eten 
Wat bestel voor eten als je voor het in eerst Griekenland en dan ook nog op Kythira belandt? Best lastig zeker omdat er niet altijd een menu kaart is. Staat de eigenaar, meestal ook de kok, naast je en begint een hele lijst van gerechten op te noemen. Zelfs in het Engels is het een hele toer om te onthouden wat er aan het begin is geneomd. Vaste eilandgasten weten waar ze de lekkere gegrilde vis kunnen eten bijv. bij Skandeia, of vegetarisch bij Hydragogio of Filio, of dat je een kijkje in de keuken mag nemen bij Pierros. De lekkerste tzatziki en moussaka eet je bij ons in het dorp bij Maro. Een aangename aanvulling van al dat lekkers is het onlangs geopende restaurant Familia in Fratsia. Hele mooie Griekse gerechten maar dan net even anders.

Altijd een verrassing is een bordje 'pikilia', zie foto. Zalige Griekse hapjes, veelal home-made, en ook te verkrijgen bij een Kafeneno of barretje. Een waar proeffestijn tesamen met een glas wijn, ouzo of tsipouro aan het einde van een wandel- of stranddag. Kali orexi, eetsmakelijk!

Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verkiezingen(vervolg) 
Kęthira en Antikythira hebbe een nieuwe burgemeester: Dimarchos Kirios Charchalakis . Gezien de aantal stemmen heeft hij overtuigd gewonnen. Zal er nu echt een andere wind gaan waaien over het eiland?
Het zal een paar maanden duren voordat de nieuwe burgemeester is ingewerkt. Mochten er opmerkelijke zaken spelen dan laten we het weten.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende