Kunstwerk 
Het hangt! Op de stenen muur in de receptie/keuken komt het nog beter uit.
Kunstwerk uit de serie Growing Care Athens van Maria Ikonomopoulou.
"Individueel verzorgd stedelijke groen"; je ziet hier een foto van een pot basilicum op een stoepje. Het regenwater uit de afvoer zorgt voor de bewatering van het plantje via de "voetjes". Het overtollige water verdwijnt op straat. De kunstenares heeft er een prachtig uitgesneden vlechtwerk op papier overheen gespannen voor een extra dimensie.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Kunstloterij Lychnari 
Weet je het nog? de kunstloterij in Lychnari nr 2012 is door ons gewonnen! Inmiddels is het op Kythira. Vervoerd door Jean en Ina Bingen in de auto. Het was nog een heel gedoe om dit goed en stevig in de auto te leggen maar Jean met al zijn technisch inzicht is dit perfect gelukt. Het kunstwerk is afgelopen week door mij uitgepakt. Een plekje om op te hangen is ook gevonden dus binnenkort het hele kunstwerk aan de wand. Foto volgt.

Anita


[ 1 reactie ] ( 1310 keer bekeken )   |  related link
Verhaal van een reiziger 
Op een zekere vlucht Amsterdam – Athene met Transavia werd er gevraagd naar een dokter. Onze gaste die verpleegkundige is keek om zich heen maar niemand stond op. Uiteindelijk voelde zij zich als waarlijk verpleegkundige daartoe verplicht. Een meneer was onwel geworden. Na wat controles concludeerde ze dat het geen hartaanval was. Een blikje cola, een paar keer diep adem halen en meneer kreeg weer wat kleur op de wangen. De gezagvoerder vroeg haar om een kort verslag uit te komen brengen in de cockpit. Een cockpit binnenwandelen overkomt niet iedereen. Na de vraag van de gezagvoerder of er uitgeweken moest worden naar de dichtstbijzijnde landingsbaan. Antwoordde ze resoluut:” Vliegt u maar door.” Pas later nadat het toestel geland was, en ze bedolven werd onder bedankjes van de onwel geworden man en zijn vrouw en met een doos toblerone van Transavia onder de arm, realiseerde ze zich de grootsheid van haar antwoord.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
COMING SOON 
In oktober 2012 was de filmploeg op Kythira. De documentaire is klaar. Wij hebben hem al gezien. Nu de rest van de wereld nog. Er wordt hard gewerkt om deze nu 'verkocht' te krijgen en er een vervolg aan te geven met andere eilanden en delen van Griekenland.
Tot zo ver moet iedereen het even doen met deze beeldschermfoto van ons interview. Jammer toch...


Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Beperkt zicht 
Na 2 weken Sahara zand in de lucht werden we vanochtend wakker met een knalblauwe lucht en dito zee. Een mooie start van de dag met de voorbijvarende zeeschepen en de Mani, Peleponessos, scherp afgetekend tegen de heldere lucht. Ik gun zo'n stralende dag iedereen van harte. Het voorjaar in West-Europa laat wel heel lang op zicht wachten...

Op de foto probeer ik Kreta vast te leggen dat was duidelijk waar te nemen. Helaas had ik onderweg alleen mijn mobiele bij me, Antikythira is nog net te zien.

Anita

[ 1 reactie ] ( 333 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende