Antikythira 
Foto`s van onze trip naar Antikythira staan onder Mei 2009.
Veel kijk- en leesplezier.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 160 keer bekeken )   |  related link
Project Fos kè Chóros II 
Na Project Fos kai Chóros I hebben we nu Project Fos kè Chóros II. Nummer I is van eind oktober t/m 31 mei en nummer II is vanaf 1 juni tot....dat we klaar zijn, echt klaar zijn. Blijf ons volgen! en kom gerust een kijkje nemen als je naar Kythira komt deze zomer.
Albert&Anita

[ reactie toevoegen ] ( 171 keer bekeken )   |  related link
Anti-Kythira? 
Neem het niet letterlijk.
Anti-Kythira is een klein eilandje met 45 inwoners wat ligt tussen Kythira en Kreta. Morgenvroeg om 1:55 uur vertrekt de boot naar Anti-Kythira en dezelfde dag om 23:00 uur zijn we weer terug op Kythira. Zo heb je nog eens wat aan je dag. Binnenkort een verslag over ons uitje(tussen de bouw-perikelen door).

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 88 keer bekeken )   |  related link
Uitnodiging 
Signeermiddag met Griekse hapjes van 14.00 - 17.00 uur.
Datum: zaterdag 23 mei - Locatie: Geografische boekhandel Pied à Terre, Overtoom 135-137, Amsterdam.
Cathy Lewin signeert haar boek Water bij de Ouzo - de passie voor een Grieks eiland.
Albert is de fotograaf van de vernieuwde en prachtige omslag klik hier voor het resultaat.

Veel plezier.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 23 keer bekeken )   |  related link
Weer thuis! 
Na een hectisch weekje Nederland ben ik gisteravond weer veilig thuis gekomen (want Kythira voelt inmiddels wel als thuis). Vorige week zondag ben ik vertrokken met de veerboot naar Athene. Omdat ik veel te lang had gewacht met boeken was het vliegtuig al vol en was ik aangewezen op de ferry. Geen vervelende ervaring overigens want hij vertrekt rond 12 uur 's nachts en om 7 uur 's ochtends ariveert hij in Piraeus. Tegen de tijd dat ik wakker werd waren we al in de haven van Piraeus. Vandaar uit nog een uurtje met de metro en dan ben je al op het vliegveld.
In Nederland was het eigenlijk alleen maar werken geblazen omdat al onze overgebleven spullen goed ingepakt en gelabeld moesten worden. Daarnaast ben ik met een enorme verlanglijst op pad geweest. Dit betekende van 's morgens 8:30 uur tot 's middags 18:00 uur winkelen en de auto vol stouwen met allemaal leuke en/of handige spulletjes voor ons Guesthouse. Vrijdags kwam de truck die de spullen naar Griekenland zou brengen en met hulp van de Snippetjes en de Hoogeveentjes was deze zo vol geladen.
Tussen de bedrijven door kwam ik niet aan rust toe want mijn ouders gingen toevallig in deze week ook nog verhuizen naar hun nieuwe aanleunwoning. En hoe krijg je de spullen van een groot eengezinshuis (in 40 jaar bijeen verzameld) allemaal in een kleine 2 en een half kamer flatje? We zijn toch een heel eind gekomen. Ze zitten er inmiddels hoog en droog en aan mijn broer de eer om de laatste overbodige spullen naar de vuilstort te brengen.
Er was toch ook nog wel wat tijd voor wat leuke dingetjes (een borrel en een etentje). Maar zondag ben ik toch al weer naar Keulen vertrokken vanwaar uit ik maandagochtend heel vroeg naar Athene ben gevlogen. Diezelfde middag stond ik alweer op de bouwplaats waar ik vermoedelijk heel verdwaasd heb staan te kijken. Panayotis, onze aannemer, heeft het tempo opgeschroefd en in een week een enorme hoop werk verricht. Er zijn dagelijks nu bijna 15 man aan het werk en dan schiet het echt op. Zoals het er nu lijkt moet het toch lukken om zo als gepland tussen nu en ergens begin juni klaar te zijn.
Zonet belde het vervoersbedrijf dat onze spullen inmiddels in Athene staan en de plaatselijke vervoerder ze deze week al komt halen. Een goed bericht want ik had hier en daar ook al wat horror vrehalen te horen gekregen van mensen wiens spullen ergens halverwege verdwenen waren. Zo ver zo goed.
Al met al ben ik erg blij dat ik weer bij Anita op het eiland ben en kan genieten van het lekkere weer en de laatste loodjes van de bouw.


[ reactie toevoegen ] ( 6 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende