Mavromatti 
Kijk nu waar Albert vannacht om 2 uur mee thuis kwam van een dag Athene. Een speelkameraadje voor Tipsie. We noemen haar Marvomatti - zwarte ogen! Meer een vernoeming naar de familienaam van de vorige eigenaresse dan dat deze kleine ook echt zwarte ogen heeft.

Binnenkort een familiepotret. Tipsie was niet in de stemming vandaag of eigenlijk meer in shock van die kleine.

Anita

[ 2 reacties ] ( 685 keer bekeken )   |  related link
Een appartement staat blank!  
Slaat de bouwstress nu ook over op de bouwvakkers? Boort er vandaag eentje dwars door de waterleiding. Dan wil het water wel stromen en is het paniek. Gelukkig bleef onze aannemer rustig onder dit alles en heeft hij beloofd dat het morgen weer klaar is.
Anita(lichtelijk nerveus)


[ reactie toevoegen ] ( 7 keer bekeken )   |  related link
Alle hens aan dek  
Sinds afgelopen maandag zit de vaart er weer flink in. Onze aannemer heeft de nodige mensen opgetrommeld(waar waren ze toch allemaal?)en heeft zelfs ruzie staan maken. De stress is bij ons(mij, Anita) nu wel aanwezig. Immers vanaf 4 juli komen de eerste gasten. Help! Er is een hele waslijst van things-to-do. Van groot, aansluiting electriciteit, naar kleiner, het hier en daar beschadigde pleisterwerk bijwerken. Het water is inmiddels wel aangesloten. Oplevering aankomend weekend? dan kunnen we volgende week poetsen??
Anita

[ 3 reacties ] ( 644 keer bekeken )   |  related link
Waar waren wij de afgelopen dagen?  
In Athene! Het was nogal hectisch voordat we weggingen, het was vreselijk druk en ontzettend warm(37graden)in Athene en bij terugkomst een agenda vol afspraken. Wij hebben wel goed ingekocht en ons redelijk strak aan onze lijst gehouden en daardoor ook aan ons budget!(welk budget?). Vandaag op de bouw was onze teleurstelling groot vanwege de niet gedane werkzaamheden. De afspraak met onze aannemer, afgelopen zondag, was dat de studio`s dit weekend helemaal klaar zouden zijn. Dan kunnen wij gaan schoonmaken en inrichten. Naar vandaag te oordelen is er nog een week werk te doen. Wordt vervolgd.
Anita

[ reactie toevoegen ] ( 5 keer bekeken )   |  related link
De koningin op Kythira???? 
Gisteravond belde een opgewonden Fred(75), onze Belgische mede-dorpsbewoner, ons op. Van diverse Belgen had hij gehoord dat koningin Beatrix in het dorpje Kapsali zat te dineren. Ze was met de boot. Die dag hadden wij een prachtige zeiljacht zien liggen voor de kust van Paleopoli zou dat haar boot zijn? Onze Nederlandse hartjes zwollen van trots: onze-eigen-koningin-op-Kythira? Het was nog maar 22.30 uur in de avond dus hup de auto in en snel naar Kapsali. Het prachtige jacht van overdag lag voor de haven. We konden nog net zien dat een gezelschap vanuit een klein bootje op het jacht stapte. Het kleine bootje bleef onrustig heen en weer pendelen. Na een tijdje zo onopvallend (ahum) mogelijk over de boulevard te hebben gewandeld en alle terassen te hebben bespied zagen we haar niet. Albert meende wel in iedere hoogblonde dame Maxima te herkennen. Na een ijsje, het was inmiddels 12 uur en nog 27 graden, zijn we teleurgesteld weer naar huis gegaan.Het Zeiljacht! Blijkt deze toch maar even van de Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofia (Griekse) te zijn. Hele goede persoonlijke vrienden van onze koningin. Of koningin Beatrix ook echt aan boord was zijn we nog niet achter.

Albert van der Meyden en Anita Nanninga

[ 1 reactie ] ( 624 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende