Verkiezingen(vervolg) 
Het is vandaag heel druk op het eiland, veel autoverkeer en volle winkels. Gisteren is er een vliegtuig met 77 Deense toeristen geland. Vandaag zou er een nieuwe lading 'Rossers' arriveren, zo noemen we dat in de volksmond, alleen het vliegtuig van Transavia kon niet landen vanwege het slechte weer, een glad wegdek. Het is al een paar dagen winters met regen en al. De gasten van Ross Holidays zullen vandaag vast nog wel arriveren dat is altijd goed geregeld. De Denen en de Nederlanders worden allemaal ondergebracht in Agia Pelagia en blijven veelal 'hangen' in deze kustplaats.
De drukte heeft veel meer te maken met de verkiezingen. Het eiland is even overstroomd met Grieken die hier niet wonen. Om hun stem uit te brengen op Kythira, vanwege familiebanden, moet men hier persoonlijk zijn. Aldus geschiedde.
Gisteravond was het een drukte van belang in de kafeneons en restaurants. Het stemlokaal sloot om 19:00 uur en daarna begon de grote telling voor heel Attica(mogen wij niet voor stemmen). De huidige burgemeester staat bovenaan met 39% maar er staat een partij vlak achter hem met 31%. De 50% + 1 stem is niet bereikt en om die reden mogen we volgende week weer stemmen tussen de grootste twee partijen. De zondagmarkt in Potamos wordt dan verschoven naar de zaterdag en op zondag is alles dicht. Behalve de kafeneons en restaurantjes want alle complottheorieŽn moeten toch ergens besproken worden...
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verkiezingen 
Aanstaande zondag gaan wij stemmen. Voor de eerste keer in Griekenland en het betreft hier de locale politiek. Het is een en al hectiek op het eiland. Grote groepen op pleinen, in restaurant's, kafeneons en as vrijdag een bijeenkomst met de leiders van de vier politieke partijen op het eiland. Een debat!
Vier partijen en wel 220 verkiesbare mensen...een hele klus. Lastig wordt het zeker want de leukste mensen, omdat wij ze prive ook kennen, zitten niet altijd in de partij waarvan wij denken dat het het beste is voor het eiland...Als vanzelf wordt je meegezogen in de vriendjes-politiek.
We hebben nog een paar dagen.

Anita
De tweede van links is de huidige burgemeester.


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Blue Flag 2014 

Een Blue Flag Award voor Kakia Lagada Beach op Kżthira. Die krijg je niet zo maar. En trots zijn we dan ook op dit mooie en goed verzorgde strand.
Lees hier verder , in het Engels, over de uitreiking van de Blue Flag en waar allemaal in Griekenland.
Kythira kent vele stranden waarvan 30 goed bereikbaar zijn per auto en heel soms het laatste stukje wandelen. Ongeveer de helft van deze stranden is voorzien, alleen in juli en augustus, van een kantine, zonnebedjes, muziek en een toilet. Dat noemen we een georganiseerd strand. Daar moet je van houden.
De overige stranden zijn meer van een 'wilde schoonheid', puur en ongerept. Daar vind je badgasten die bij voorkeur helemaal alleen op het strand liggen. Dat lukt vaak behalve in juli en augustus. Dan worden ook de niet georganiseerde stranden gevonden.
Alle stranden hebben allemaal hun geheel eigen karakter en zijn schoon en het water is kristalhelder. Wat mij betreft zijn ze allemaal een Blue Flag waardig.
Waar gaat onze voorkeur naar uit? Ongeorganiseerd oftewel puur en ongerept.


Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Chemische wapens 
Er is iets heel ernstigs aan de hand en helaas lees je er maar weinig over in de pers en zeker in de Griekse pers. De chemische wapens van de SyriŽ gaat men vernietigen op een boot in de Mediterrane zee. Echter wat komt er in zee, een ongeluk zit in een klein hoekje. De afgelopen weken/maanden wordt er flink geprotesteerd zowel op Kythira als op Kreta. Gisteravond hebben we een petitie ondertekend: "Nee tegen de chemische wapens in zee".

Albania, Thailand, Belgium, Germany, Norway have all refused to destroy chemical weapons on their territory so now the UN plans to dump them in international waters...

Klik op de link voor een artikel wat wel is gepubliceerd.
http://www.greek-islands-travel.co.uk/c ... mping.html

Albert&Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Rondje boerderij 
Het is 1 mei en een feestdag in heel Griekenland. Pasen is al geweest dus er kan flink uitgepakt worden tijdens de lunch. Conclusie: alles mag men eten. Het is stralend weer en een mooie dag om bloemenkransen te maken. Die hangt men dan boven de deur. In de loop van de tijd wordt het vanzelf een droogboeket.
Hoe een heerlijke lunch bereidt moet worden daar weten de Grieken alles vanaf. Tijdens onze FarmTour net voor de Pasen hebben we genoten. Of kwam dat mede door de mooie wandeltocht voorafgaand aan de lunch...daar krijg je trek van. Lees er hier alles over.

Anita

NB: en veel foto's natuurlijk

[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende