Verkiezingen(vervolg) 
Kýthira en Antikythira hebbe een nieuwe burgemeester: Dimarchos Kirios Charchalakis . Gezien de aantal stemmen heeft hij overtuigd gewonnen. Zal er nu echt een andere wind gaan waaien over het eiland?
Het zal een paar maanden duren voordat de nieuwe burgemeester is ingewerkt. Mochten er opmerkelijke zaken spelen dan laten we het weten.

Anita[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nederlandse architect in Athene!  
Er wordt hard gewerkt in Athene ter verbetering van de infrastructuur, groen-en watervoorzieningen en onderwijl het behoud van al het oude, antieke en dat wat de stad zo bijzonder maakt. Wij houden van Athene. Net als de Nederlandse architect Knuijt. In onderstaand artikel verteld hij over de veranderingen die op stapel staan in het centrum en hoe hij de samenwerking ervaart met de Grieken.

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_ar ... 014_539784

Veel leesplezier! wel in het Engels
Anita

NB:tips over waar te verblijven in Athene vind je op onze website

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Speciale Vakantie's 
‘’Je zit op een groeipad in werk en privé en wil in alle rust en met grote focus het vertrouwen in je intuïtie vergroten en je energiebalans versterken.Ook heb je er behoefte aan om op een heerlijke plek bij te tanken en nieuwe kracht op te doen. Van 10 tot en met 17 oktober 2014 organiseer ik daarom weer een week “Intuïtieve en Energetische Groei op een Grieks eiland”. Ineke Hilhorst

Ineke heeft jarenlange ervaring met groei-reizen en wij met het organiseren van Speciale Vakanties op een bijzonder eiland. Een mooie samenwerking kwam zo tot stand. Kijk gerust eens op de website van HilhorstPartners of klik hier en je leest er alles over op onze website.

Voor vragen over de inhoud van de week is het mogelijk contact op te nemen met Ineke, inekehilhorst@online.nl. Voor een aanmelding en de reis naar Kythira neem dan contact op met ons, anita@eengriekseiland.nl

Albert&Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verkiezingen(vervolg) 
Het is vandaag heel druk op het eiland, veel autoverkeer en volle winkels. Gisteren is er een vliegtuig met 77 Deense toeristen geland. Vandaag zou er een nieuwe lading 'Rossers' arriveren, zo noemen we dat in de volksmond, alleen het vliegtuig van Transavia kon niet landen vanwege het slechte weer, een glad wegdek. Het is al een paar dagen winters met regen en al. De gasten van Ross Holidays zullen vandaag vast nog wel arriveren dat is altijd goed geregeld. De Denen en de Nederlanders worden allemaal ondergebracht in Agia Pelagia en blijven veelal 'hangen' in deze kustplaats.
De drukte heeft veel meer te maken met de verkiezingen. Het eiland is even overstroomd met Grieken die hier niet wonen. Om hun stem uit te brengen op Kythira, vanwege familiebanden, moet men hier persoonlijk zijn. Aldus geschiedde.
Gisteravond was het een drukte van belang in de kafeneons en restaurants. Het stemlokaal sloot om 19:00 uur en daarna begon de grote telling voor heel Attica(mogen wij niet voor stemmen). De huidige burgemeester staat bovenaan met 39% maar er staat een partij vlak achter hem met 31%. De 50% + 1 stem is niet bereikt en om die reden mogen we volgende week weer stemmen tussen de grootste twee partijen. De zondagmarkt in Potamos wordt dan verschoven naar de zaterdag en op zondag is alles dicht. Behalve de kafeneons en restaurantjes want alle complottheorieën moeten toch ergens besproken worden...
Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Verkiezingen 
Aanstaande zondag gaan wij stemmen. Voor de eerste keer in Griekenland en het betreft hier de locale politiek. Het is een en al hectiek op het eiland. Grote groepen op pleinen, in restaurant's, kafeneons en as vrijdag een bijeenkomst met de leiders van de vier politieke partijen op het eiland. Een debat!
Vier partijen en wel 220 verkiesbare mensen...een hele klus. Lastig wordt het zeker want de leukste mensen, omdat wij ze prive ook kennen, zitten niet altijd in de partij waarvan wij denken dat het het beste is voor het eiland...Als vanzelf wordt je meegezogen in de vriendjes-politiek.
We hebben nog een paar dagen.

Anita
De tweede van links is de huidige burgemeester.


[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende