Verhaal van een reiziger 
Op een zekere vlucht Amsterdam – Athene met Transavia werd er gevraagd naar een dokter. Onze gaste die verpleegkundige is keek om zich heen maar niemand stond op. Uiteindelijk voelde zij zich als waarlijk verpleegkundige daartoe verplicht. Een meneer was onwel geworden. Na wat controles concludeerde ze dat het geen hartaanval was. Een blikje cola, een paar keer diep adem halen en meneer kreeg weer wat kleur op de wangen. De gezagvoerder vroeg haar om een kort verslag uit te komen brengen in de cockpit. Een cockpit binnenwandelen overkomt niet iedereen. Na de vraag van de gezagvoerder of er uitgeweken moest worden naar de dichtstbijzijnde landingsbaan. Antwoordde ze resoluut:” Vliegt u maar door.” Pas later nadat het toestel geland was, en ze bedolven werd onder bedankjes van de onwel geworden man en zijn vrouw en met een doos toblerone van Transavia onder de arm, realiseerde ze zich de grootsheid van haar antwoord.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
COMING SOON 
In oktober 2012 was de filmploeg op Kythira. De documentaire is klaar. Wij hebben hem al gezien. Nu de rest van de wereld nog. Er wordt hard gewerkt om deze nu 'verkocht' te krijgen en er een vervolg aan te geven met andere eilanden en delen van Griekenland.
Tot zo ver moet iedereen het even doen met deze beeldschermfoto van ons interview. Jammer toch...


Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Beperkt zicht 
Na 2 weken Sahara zand in de lucht werden we vanochtend wakker met een knalblauwe lucht en dito zee. Een mooie start van de dag met de voorbijvarende zeeschepen en de Mani, Peleponessos, scherp afgetekend tegen de heldere lucht. Ik gun zo'n stralende dag iedereen van harte. Het voorjaar in West-Europa laat wel heel lang op zicht wachten...

Op de foto probeer ik Kreta vast te leggen dat was duidelijk waar te nemen. Helaas had ik onderweg alleen mijn mobiele bij me, Antikythira is nog net te zien.

Anita

[ 1 reactie ] ( 338 keer bekeken )   |  related link
Athene is leuk  
Reis je naar Athene? Kijk dan eens op deze website, klik op de link.
http://greece.dailysecret.com/athens/en ... ntent=logo
Reis je niet naar Athene? Dan is het nog leuk om dagelijks te kunnen lezen over de beste en leukste plekjes in de stad. Van winkel tot picknick plek en nog veel meer.

Anita

[ 2 reacties ] ( 345 keer bekeken )   |  related link
Het mooiste reis-verblijf boek  
Over een maand komt het nieuwste boek van Jacoline Vinke uit. Het staat boordenvol met prachtige foto's en verhalen van de mooiste guesthouses van heel Griekenland. Raad eens wie er ook in staan? Een beetje trots zijn we wel.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151577934528788.1073741825.52728473787&type=1
Klik op de link voor een eerste indruk.

Anita
[ reactie toevoegen ]   |  related link

Vorige Volgende