We weten wat het is.  
De bloem(zie apr 2012 voor meer foto's) is de papaver Somniferum oftewel slaapbol en...gecultiveerd(tuurlijk). In ieder geval met grote dank aan Henk die dit meteen al mailde en aan Theo die wist te vertellen dat de grote bloem een dubbele versie is.

Weer een vraagstuk opgelost. Nu nog de katjes...die bezorgen ons slapeloze nachten. Wordt vervolgd.

Anita[ reactie toevoegen ] ( 6 keer bekeken )   |  related link
Het Klimaat op Kythira 
Klik hier voor verhalen en foto's van april en voor de volgende keer nog meer wandelen op Kythira. Daar wordt een mens zo blij van...en dat is hard nodig in Europa.

Anita

[ 2 reacties ] ( 546 keer bekeken )   |  related link
Wat een schatje en ze heet... 
Hartje maar dan wel in het Grieks en dat is fonetisch geschreven Kardoela.

Ze is nog maar 4 maanden(info van Catherina de dierenarts) en lag helemaal alleen naast de supermarkt in Kondolianika. Van de supermarkteigenaar mochten we haar zo meenemen omdat er al zo veel katten rondlopen. Inmiddels heb ik net een gesprekje gehad met Mavromatti(onze zwarte schoonheid) die haar nog niet in haar hartje heeft gesloten. Die loopt alleen te brommen(voor het eerst dat ik haar dat hoor doen)en te blazen. Juist voor haar dachten we er een gezellig vriendinnetje bij te halen. Zal ze bijtrekken?

Anita[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
Zoover Award 2012 
De Zoover Award 2012 voor Griekenland is gewonnen door...juist ja. Wat zijn we trots. Klik hier voor de informatie van Zoover .
Met dank aan alle lieve en leuke gasten die de moeite hebben genomen om ons te beoordelen.

Albert&Anita

[ 8 reacties ] ( 1538 keer bekeken )   |  related link
Reportage  
De reportage van StilteWandelingen 2012 is af. Binnenkort meer wandelverhalen want Kythira is zo mooi met alle bloemen in maart en april. Muv vandaag want de oren waaien van ons hoofd en het regent. Onze mooie witte 'straat',de patio, is helemaal bruin van het zand. Door een zuidenwindje zat er veel zand in de lucht.
Klik hier voor de reportage,en veel lees- en kijkplezier.

Anita

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende