Wat te doen op kythira? 
Zon, zee en strand is natuurlijk heerlijk. Gewoon lekker vakantie vieren dat proberen wij ook elke dag al is het maar een uurtje. Maar er is nog meer en er zijn veel creatievelingen op Kythira die daar graag iets voor organiseren.
Wie creatief wil bezig is er een workshop tekenen en schilderen van Michiel Tan. Wie aan zijn/haar innerlijk wil werken zijn er diverse retraites van Natasja Gras. Wie compleet tot rust wil komen kan mee doen met StilteWandelingen van Rian Coumou. Wie wil weten hoe de olijvenpluk in zijn werk gaat doet lekker mee met ons. Kortom vervelen hoef je je niet. In de rechterkolom vind je Andere Vakanties op Kythira. Per maand kun je zien wat er oa mogelijk is.
Opgeven kan via mail of Contact Me.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
De crisis in Griekenland 
Velen vragen/mailen ons hoe het is met de crisis in Griekenland. In de grote steden is het bar bar slecht. klik hier voor de link naar een recent artikel in The NewYorkTimes (in het Engels).
Op Kythira zelf merken we er weinig van anders dan dat bijvoorbeeld de benzineprijs hoog is, er veel discussies zijn onder de Grieken en als er Griekse gasten komen uit de grote steden wel aangeven dat het heel erg slecht gaat.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Temperatuur 
Natuurlijk vergeet ik elke dag een thermometer mee te nemen maar vandaag is het gelukt. De buitentemperatuur op het strand is 26 graden met een strakblauwe lucht en felle zon is het het heerlijkste weer ter wereld. Niet te warm en niet te koud. De o zo blauwe zee lonkte en ik had beloofd de temperatuur op te meten. Toch nog 19 graden...het voelt nog wel heel koud. Overigens al beter dan een week geleden toen liep Albert het water in en riep:"het doet pijn"(de kou op z'n lijf dus). Op tijd weer naar huis voor het voetbal...en wassen en drogen en strijken.

Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Eindelijk wordt het warmer 
De winterse temperaturen(rond de 15 graden) hebben we nu lang genoeg gehad. Het is zonnig de buitentemperatuur komt eindelijk boven de 20 graden en dan in de luwte is de gevoelstemperatuur minimaal 25 graden. Het werd tijd. Elke dag een duik in zee.....10 seconden want het zeewater is nog ontzettend koud. Vandaag zal ik het meten, wordt vervolgd.
Binnenkort de foto's van het Griekse paasfeest en het Licht van Jeruzalem wat naar Kythira is gebracht door diverse Griekse bisschoppen.
Eerst nog even genieten van de zon en zee.
Anita

[ 1 reactie ] ( 553 keer bekeken )   |  related link
Hij was er! 
Broer Lukas. Een week lang samen met collega en goede vriend Erwin. Vanmiddag zijn ze al weer vertrokken. Kortom de rust is teruggekeerd op Kythira! De gehuurde auto maakte overuren. Een uurtje werken op het land bezorgde een hand vol blaren(wat wil je ook met die lerarenhandjes). Gesmuld hebben ze van de goede Griekse keuken totdat ze bij het restaurant kwamen waar het eten nogal overdadig wordt geserveerd. Dat zie je al aan de dames in de keuken. Lukas, goed opgevoed, eet zijn bord altijd leeg. Zo ook nu. Te veel gegeten, misselijk en ja....de andere dag een 'balansdagje'(lukas weet wat dat is).

Vanmiddag tijdens de lunch met zelfgemaakte pizza's uit de houtoven.

Volgend jaar weer jongens!(als de gezinnetjes thuis daar natuurlijk akkoord mee gaan)

Albert&Anita

[ 1 reactie ] ( 745 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende