Athens Airways..... 
Vanaf 1 juni gaat Olympic Air de binnenlandse vlucht Athene - Kythira
overnemen. Athens Airways stopt er dus voortijdig mee. De exacte reden weten wij niet. Wel dat ze heel vaak later vertrokken dan het vliegschema aangaf.
Kijk op onze website voor het juiste schema www.eengriekseiland.nl.


Anita

[ reactie toevoegen ]   |  related link
Nieuwe foto' s en verhalen 
Wij hebben alles weer wat onder controle na een hele drukke periode. Klik hier voor de foto's en verhalen van maart en april. .
Veel lees- en kijkplezier!

Anita

NB: Juni Last-Minute : vanaf 405 euro per persoon voor 1 week!!

[ reactie toevoegen ] ( 26 keer bekeken )   |  related link
De Crisis  
Wat merken jullie van de financiŽle problemen in Griekenland? Hebben jullie last van de crisis? Dit zijn vragen die ons vaak gesteld worden door familie, vrienden en gasten.
Wat wij merken is dat de electriciteit, vanwege stakingen, weleens uitvalt. Maar dat gebeurde voorheen ook regelmatig. De benzine een stuk duurder is geworden en ook diverse producten in de supermarkt, waar het prijsniveau vreemd genoeg toch al ver boven dat van Nederland ligt.
Wat betreft het toerisme. Voor ons Guesthouse is 2010 het eerste volledige jaar en dus we hebben geen refentie aan voorgaande jaren. Maar de reserveringen gaan naar wens. Eigenlijk zoals we verwacht en gehoopt hadden. Kortom niet heel erg veel last.
Wel spreken we met de Atheense bevolking en die zijn allemaal erg triest zeker hoe een vredige demonstratie abrupt gestopt wordt en er drie mensen omkomen.
In Athene is het leven de laatste jaren niet leuk, heel slecht eigenlijk. De uitzichtloosheid van verbeteringen op korte termijn maakt de Atheners radeloos.
Een Griekse dame uit Athene, die een paar dagen bij ons verbleef, vond dat ze op Kythira in een andere wereld was. In Athene is de crisis het gesprek van de dag. Ze wist ons ook te verzekeren dat toeristen geen hinder zullen ondervinden, uitgezonderd de stakingen maar die zijn er altijd al geweest.
Kalo taxidi!
Albert&Anita


[ reactie toevoegen ]   |  related link
Leuke anekdotes 
1. Na de aswolk affaire draait alles als een trein. Gasten komen en gaan. Zo ook (broer) Jacco en Simone met de kinderen. Het laatste deel van hun reis was met de boot uit de haven van Pireas naar Kythira. Bij de kaartverkoop, in de haven, ontmoet hij een Nederlands gezin. "Waar gaat de reis naar toe?" vraagt Jacco. Naar .... iets onverstaanbaars. Jacco vraagt het nog een keer. Blijkt dit gezin ook naar Kythira te reizen. "Waar verblijf je dan?" vraagt Jacco die nu heel nieuwsgierig wordt. "Bij mijn zus," is het antwoord. Ja zegt Jacco:" Ik ook". Hebben we dezelfde zus vragen ze zich dan af... ;)
2. Op de boot had (neefje)Niek, vrijdagnacht, zijn spelcomputer laten liggen, stom stom stom. Gisteravond zijn Jacco en Simone naar de boot gereden die al naar Kreta was geweest en weer via Antikythira naar Kythira. Om 23.00 uur mochten ze de boot op en met 4 stoere Griekse mannen(personeel) hebben ze de computer weer teruggevonden!
Iedereen en alles weer happy.

Kijk nu toch radijsjes(uit zaad) en aardbeitjes uit eigen tuin.


Anita

[ 2 reacties ] ( 603 keer bekeken )   |  related link
De Aswolk, Het Slot 
Alles vliegt weer!!! Wat een opluchting voor heel Europa en daarbuiten. Vliegtuigen staan nog op verkeerde plekken overal in de wereld maar het leven kan weer normaal op gang komen.
Bij ons zijn er vandaag gelukkig weer gasten uit Nederland gearriveerd.
Hieronder "de piloot" van de afgelopen dagen met de route: Kythira-Athene-Patras-Ancona-Basel-Keulen-diverse adressen in Nederland.

Zo te zien had hij het reuze naar zijn zin.

Anita

NB: binnenkort verhalen en foto`s van maart en april. De tijd vliegt....

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende