Weer thuis! 
Na een hectisch weekje Nederland ben ik gisteravond weer veilig thuis gekomen (want Kythira voelt inmiddels wel als thuis). Vorige week zondag ben ik vertrokken met de veerboot naar Athene. Omdat ik veel te lang had gewacht met boeken was het vliegtuig al vol en was ik aangewezen op de ferry. Geen vervelende ervaring overigens want hij vertrekt rond 12 uur 's nachts en om 7 uur 's ochtends ariveert hij in Piraeus. Tegen de tijd dat ik wakker werd waren we al in de haven van Piraeus. Vandaar uit nog een uurtje met de metro en dan ben je al op het vliegveld.
In Nederland was het eigenlijk alleen maar werken geblazen omdat al onze overgebleven spullen goed ingepakt en gelabeld moesten worden. Daarnaast ben ik met een enorme verlanglijst op pad geweest. Dit betekende van 's morgens 8:30 uur tot 's middags 18:00 uur winkelen en de auto vol stouwen met allemaal leuke en/of handige spulletjes voor ons Guesthouse. Vrijdags kwam de truck die de spullen naar Griekenland zou brengen en met hulp van de Snippetjes en de Hoogeveentjes was deze zo vol geladen.
Tussen de bedrijven door kwam ik niet aan rust toe want mijn ouders gingen toevallig in deze week ook nog verhuizen naar hun nieuwe aanleunwoning. En hoe krijg je de spullen van een groot eengezinshuis (in 40 jaar bijeen verzameld) allemaal in een kleine 2 en een half kamer flatje? We zijn toch een heel eind gekomen. Ze zitten er inmiddels hoog en droog en aan mijn broer de eer om de laatste overbodige spullen naar de vuilstort te brengen.
Er was toch ook nog wel wat tijd voor wat leuke dingetjes (een borrel en een etentje). Maar zondag ben ik toch al weer naar Keulen vertrokken vanwaar uit ik maandagochtend heel vroeg naar Athene ben gevlogen. Diezelfde middag stond ik alweer op de bouwplaats waar ik vermoedelijk heel verdwaasd heb staan te kijken. Panayotis, onze aannemer, heeft het tempo opgeschroefd en in een week een enorme hoop werk verricht. Er zijn dagelijks nu bijna 15 man aan het werk en dan schiet het echt op. Zoals het er nu lijkt moet het toch lukken om zo als gepland tussen nu en ergens begin juni klaar te zijn.
Zonet belde het vervoersbedrijf dat onze spullen inmiddels in Athene staan en de plaatselijke vervoerder ze deze week al komt halen. Een goed bericht want ik had hier en daar ook al wat horror vrehalen te horen gekregen van mensen wiens spullen ergens halverwege verdwenen waren. Zo ver zo goed.
Al met al ben ik erg blij dat ik weer bij Anita op het eiland ben en kan genieten van het lekkere weer en de laatste loodjes van de bouw.


[ reactie toevoegen ] ( 6 keer bekeken )   |  related link
Albert is vandaag de verhuiswagen aan het laden in Nederland 
en niet alleen, gelukkig. Mijn ouders, Berthold, oom Piet en tante Roelie helpen allemaal mee. Tante Roelie zorgt dan meestal voor de inwendige mens. Hoewel, Albert heeft deze keer Beiler Kontjes meegenomen. Die zijn zo lekker. Wie ooit in Beilen komt ga dan naar bakker Fleddurus en vraag ernaar. Ondertussen helpt Albert nog, voor zover mogelijk, met de verhuizing van zijn ouders. Zondagavond vertrekt hij al weer naar Kythira. Ik blijf duwen en trekken op de bouw: nog een maand te gaan! April 2009 staat nu op ons weblog en de laatste foto`s van Fos kai Choros. Ik ga nu snel weer naar de bouw, ben al veel te laat.
Anita

hieronder de zonsondergang vanaf ons project Fos kai Choros
[ 1 reactie ] ( 1242 keer bekeken )   |  related link
Karin was op Kythira! 
Dat hebben ze geweten hier. Het was een geweldig leuke week die is omgevlogen. De afgelopen 4 weken waren allemaal geweldig met lieve familie en vrienden om ons heen. Eerst mijn ouders(anita) toen Eugene, Manja en Jade en nu is de week met Karin ook al weer voorbij. Zij had het meeste geluk met het weer: een stralende zon alle dagen. Ze is nu mooi bruin en de Dove was even niet nodig. Karin is zojuist met het vliegtuig naar Athene vertrokken. Ze is nu aan het dineren met onze aannemer(die daar toevallig ook moest zijn). Hoe snel maak je vrienden?
Albert gaat zo dadelijk met de boot naar Athene en morgen vliegt hij samen met Karin naar Keulen. Albert is een week in Nederland om onze laatste spullen te verzamelen en door een transport-bedrijf naar Athene te laten brengen. Ik blijf om te zorgen dat iedereen flink aan het bouwen blijft.
Anita

[ 1 reactie ] ( 557 keer bekeken )   |  related link
De dag van de Arbeid 
Na het uitzwaaien en de veilige terugkeer van pa en ma Snippe in Nederland hebben wij afgelopen maandag Eugene, Manja en Jade op Kythira verwelkomd. Veel autotochten met tussendoor een wandeling en op het strand spelen. Stenen zijn niet alleen aantrekkelijk voor kleine kindjes maar volwassen mannen vermaken zich er ook mee. De dames kleuren zo lekker bij.
Vandaag op 1 mei wordt in Griekenland uitbundig de dag van de arbeid gevierd. Er wordt niet gewerkt maar wel veel en lang geluncht, zo mogelijk nog harder werken. De zeer treurige koninginnedag in Nederland was vandaag een veelbesproken onderwerp.
Anita[ reactie toevoegen ] ( 111 keer bekeken )   |  related link
Tweede Paasdag? 
In de Grieks-Orthodoxe kerk bestaat er geen tweede paasdag. De werkweek is vanochtend gewoon weer begonnen. Dat is maar goed ook want zo kon Albert eindelijk met onze zieke kat, Tipsie, naar de dierenarts(ik trek dat niet en sta alleen maar te snotteren). Vanochtend is hij geopereerd aan een paar behoorlijke zwellingen. De oorzaak is vermoedelijk een infectie van de beet van een andere kat. Ma Snippe, onze andere patient, is flink herstellende van haar gekneusde hand. In het ziekenhuis hier hebben ze er vorige week nog een mooie (rontgen)foto van gemaakt(het is al oud nieuws en omdat het erg goed gaat kunnen we dat nu melden). Het fototoestel van pa Snippe hebben we ook weer teruggevonden, het toestel lag heerlijk te zonnebaden op een grasveldje.
Anita

NB: de paasdagen waren schitterend met veel zon en nog meer lam aan het spit...

[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende