Karin was op Kythira! 
Dat hebben ze geweten hier. Het was een geweldig leuke week die is omgevlogen. De afgelopen 4 weken waren allemaal geweldig met lieve familie en vrienden om ons heen. Eerst mijn ouders(anita) toen Eugene, Manja en Jade en nu is de week met Karin ook al weer voorbij. Zij had het meeste geluk met het weer: een stralende zon alle dagen. Ze is nu mooi bruin en de Dove was even niet nodig. Karin is zojuist met het vliegtuig naar Athene vertrokken. Ze is nu aan het dineren met onze aannemer(die daar toevallig ook moest zijn). Hoe snel maak je vrienden?
Albert gaat zo dadelijk met de boot naar Athene en morgen vliegt hij samen met Karin naar Keulen. Albert is een week in Nederland om onze laatste spullen te verzamelen en door een transport-bedrijf naar Athene te laten brengen. Ik blijf om te zorgen dat iedereen flink aan het bouwen blijft.
Anita

[ 1 reactie ] ( 557 keer bekeken )   |  related link
De dag van de Arbeid 
Na het uitzwaaien en de veilige terugkeer van pa en ma Snippe in Nederland hebben wij afgelopen maandag Eugene, Manja en Jade op Kythira verwelkomd. Veel autotochten met tussendoor een wandeling en op het strand spelen. Stenen zijn niet alleen aantrekkelijk voor kleine kindjes maar volwassen mannen vermaken zich er ook mee. De dames kleuren zo lekker bij.
Vandaag op 1 mei wordt in Griekenland uitbundig de dag van de arbeid gevierd. Er wordt niet gewerkt maar wel veel en lang geluncht, zo mogelijk nog harder werken. De zeer treurige koninginnedag in Nederland was vandaag een veelbesproken onderwerp.
Anita[ reactie toevoegen ] ( 111 keer bekeken )   |  related link
Tweede Paasdag? 
In de Grieks-Orthodoxe kerk bestaat er geen tweede paasdag. De werkweek is vanochtend gewoon weer begonnen. Dat is maar goed ook want zo kon Albert eindelijk met onze zieke kat, Tipsie, naar de dierenarts(ik trek dat niet en sta alleen maar te snotteren). Vanochtend is hij geopereerd aan een paar behoorlijke zwellingen. De oorzaak is vermoedelijk een infectie van de beet van een andere kat. Ma Snippe, onze andere patient, is flink herstellende van haar gekneusde hand. In het ziekenhuis hier hebben ze er vorige week nog een mooie (rontgen)foto van gemaakt(het is al oud nieuws en omdat het erg goed gaat kunnen we dat nu melden). Het fototoestel van pa Snippe hebben we ook weer teruggevonden, het toestel lag heerlijk te zonnebaden op een grasveldje.
Anita

NB: de paasdagen waren schitterend met veel zon en nog meer lam aan het spit...

[ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  related link
Pa en Ma Snippe zijn gearriveerd! 
Met het vliegtuig van Keulen naar Athene en van Athene naar Kythira zijn ze gezond en wel aangekomen. Het was nog even spannend op het vliegveld van Keulen. Een jongeman liet een menubord op het hoofd van Pa Snippe vallen. Hij kwam er goed vanaf, alleen een erge hoofdpijn maar ook twee koppen gratis koffie...de pijn is al weer vergeten.
Albert&Anita[ 1 reactie ] ( 642 keer bekeken )   |  related link
Heb je het al gezien? 
Onze vernieuwde website? Met heel veel informatie over de reismogelijkheden naar Kythira. De prijzen van onze appartementen welke geldig zijn vanaf augustus 2009 . IN AUGUSTUS GAAN WE OPEN! De rubrieken foto`s en aanbiedingen volgen nog. Blijf de website, naast ons weblog, nu ook in de gaten houden. Uiteraard mag je ons van commentaar voorzien. Wat mis je bijvoorbeeld? Hier en daar zal er ongetwijfeld een typefoutje in zitten. Schroom niet mail ons. Om terug te gaan naar de website klik dan hier
Anita

NB: onze verjaardagsfeestje was super. Er was een Griekse uitvoering van een liedje, speciaal voor ons gemaakt, op de tonen van: ke sera, ke sera. Met gitaar en mondharmonica....een verslag volgt nog.

[ reactie toevoegen ] ( 7 keer bekeken )   |  related link

Vorige Volgende